Премиерата на серия Redmi 8 може да е на 1 октомври

Премиерата на серия Redmi 8 може да е на 1 октомври

Xiaomi може да представи новата си серия смартфони Redmi 8 на 1 октомври в Китай, за което научаваме от доверени източници на изданието 91mobiles. От споделения от тях постер се загатва най-вероятно за Redmi 8 Pro, който ще предложи 48MP сензор в основната си камера, а освен това се очаква в серията да има още два модела - Redmi 8 и 8A. Наскоро се появиха снимки и част от характеристиките на Redmi 8A, който е преминал процеса по сертификация през TENAA.

Смартфонът разполага с 6.2-инчов дисплей с резолюция HD+ и капковиден прорез за предната 8-мегапикселова камера. Сред останалите основни параметри са осемядрен процесор с тактова честота 2GHz, 2/3/4GB RAM, 16/32/64GB разширяема памет, 12MP основна камера и батерия с капацитет 5000 mAh. В софтуерно отношение е налична Android 9 с MIUI 9, като моделът ще се предлага в черен, син, червен, бял, зелен, лилав, розов и сив цвят.

Изтекли изображения на Redmi 8 показаха, че той ще разполага с двойна основна камера, но тогава се смяташе, че става дума за Redmi 8A. Този модел също ще е с капковиден прорез в дисплея, а сред характеристиките му са чипсет Snapdragon 439, 4GB RAM, 64GB памет за файлове и базираният на Android 9 Pie скин MIUI 9.7.11. Засега най-малко информация е налична за Redmi 8 Pro, но вече знаем, че той ще разполага с 48MP сензор, а премиерата на устройствата изглежда ще е съвсем скоро.

Източник: 91mobiles

Оферти на деня