През октомври Microsoft ще представи Surface Pro 4, Band 2 и нови смартфони Lumia

През октомври Microsoft ще представи Surface Pro 4, Band 2 и нови смартфони Lumia

Големите хардуерни новини от Microsoft, които всички очакваме, ще дойдат през октомври, а не през септември, както твърдяха някои слухове. Според информация от китайския сайт WPDang, която беше потвърдена и от източници на The Verge, на събитието щe бъдат анонсирани два смартфона Lumia, таблета Surface Pro 4 и новата версия на фитнес гривната Microsoft Band.

Не е изключено компанията да е подготвила и допълнителни хардуерни изненади. WPDang пише за по-компактна версия на конзолата Xbox One, но засега не сме попадали на слухове за съществуването на подобно устройство. Microsoft може да ползва събитието и за разширяването на линията Surface с допълнителен хардуер, но засега не е ясно какъв може да бъде той. Компанията вече прекрати разработката на мини таблет и едва ли ще го върне към живот.

Все пак представянето на новите модели Lumia ще бъде във фокуса на събитието. Феновете на Windows Phone отдавна очакват нов флагмански хардуер и тази есен най-сетне ще го получат. Вероятно до октомври ще бъде завършена и работата по Windows 10 Mobile и смартфоните ще предложат атрактивна комбинация от нов хардуер и софтуер. По отношение на Surface Pro 4 очакваме процесор Intel Skylake и допълнителен хардуер за ползване на биометричната функция Windows Hello от Windows 10.

Източник