През следващата седмица Google може да представи телефон Pixel с 5G

През следващата седмица Google може да представи телефон Pixel с 5G

Според информация на японското бизнес издание Nikkei Asian Review Google е започнала тестовото производство на 5G смартфон, който може да бъде представен през следващата седмица. По този начин компанията ще изпревари Apple, като предложи поддръжка за набиращите популярност мобилни мрежи от следващо поколение. Наред с два 4G телефона Pixel другите нови продукти, които може да видим след дни, са умен часовник и лаптоп.

Двата модела Pixel вече са в масово производство и ще са готови за доставка веднага след премиерата, но засега не е ясно кога ще видим 5G устройството с чипсет Snapdragon 855, чието тестово производство е започнало в Китай. Премиерата на такъв продукт ще генерира голям медиен шум, а освен това той ще е първи за американска компания (изключваме 5G модула на притежаваната от Lenovo Motorola). Има вероятност устройството да бъде представено през следващата пролет заедно с по-евтин модел в серията Pixel.

Серията Pixel има по-малко от 0.5% пазарен дял в глобален мащаб, но според Nikkei той се увеличава с бързи темпове. Според източниците на изданието Google възнамерява тази година да достави 10 милиона телефона, което е два пъти повече от миналата. Компанията иска да избегне щатските мита на стоките от Китай и се кани да премести производството на продуктите си в чужбина – най-вероятно във Виетнам, където до края на годината ще има готов завод.

Източник: Nikkei

Оферти на деня