Задават се първите евтини смартфони с вградени в дисплея сензори за отпечатъци

Задават се първите евтини смартфони с вградени в дисплея сензори за отпечатъци

През изминалата година на пазара се появиха все повече смартфони, които разчитат на вграден в дисплея скенер на отпечатъци. Това решение, което преди беше ограничено само до флагманите, вече е често срещано и в моделите от среден клас. Основната причина досега да няма и подобни бюджетни модели е, че на този етап скенерите могат да бъдат поставени само под OLED дисплеи.

За разработката на подобни решения и за LCD екраните се заговори по-сериозно през миналата година, а сега има индикации, че те ще са реалност през 2020. За това научаваме от публикация на изпълнителния директор на Goodix Дейвид Жанг, която произвежда различни биометрични решения. В нея се твърди, че през настоящата година компанията ще започне масовото производство на оптични скенери за вграждане и в LCD панели.

Очаква се първите смартфони с тези решения да се появят през втората половина на годината. Междувременно компанията разработва и ново поколение On-Cell сензорна технология за управление, която поддържа гъвкави OLED дисплеи. Продукти на китайците се използват в устройства като Huawei Nova 6 5G, Honor V30 Pro, Redmi K30 5G, OnePlus 7, Reno3, Huawei Mate 30 и др. 

Източник: Goodix

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция