През тримесечието са били доставени рекорден брой телевизори

През тримесечието са били доставени рекорден брой телевизори

Ново пазарно проучване на TrendForce разкрива, че през третото тримесечие на годината в глобален мащаб са били доставени рекорден брой телевизори - 62.05 милиона броя, което е с 38.8% повече спрямо предходното тримесечие и с 12.9% повече на годишна база. Според компанията това се дължи на пандемията, която променила плановете за доставки на производителите през първата половина на годината.

Освен това в Северна Америка е отчетен ръст с 20%, защото хората са прекарали повече време у дома, което също е следствие от коронавируса. TrendForce очаква през последното тримесечие нов ръст на доставките до 64.53 милиона броя, но дори и с него за цялата година вероятно ще има спад от 0.8% спрямо нивата от 2019.

Увеличени доставки отчитат всички основни производители на телевизори. Намиращият се на първо място по пазарен дял Samsung е с годишен ръст от 36.04% (67.1% спрямо предходното тримесечие), LG е с годишно увеличение от 6.7% (+81.7% спрямо второто тримесечие), TCL е с впечатляващия ръст от 52.7% (+29%), Hisense бележи увеличение от 19% (+28.2%), а Xiaomi е доставила с 22.9% (+5% спрямо второто тримесечие.) повече телевизори.

Източник: TrendForce