Приходите на HTC продължават да падат

Приходите на HTC продължават да падат

HTC отбелязва пореден спад в приходите, които през февруари са били 625 милиона тайвански долара (20.26 милиона долара). Това представлява спад от 37% на месечна и 76% на годишна база. Това са и най-ниските приходи на компанията от листването й на борсата в Тайван през 2003. Очаква се обаче приходите на компанията да получат тласък през второто тримесечие на годината. Това може да стане благодарение на доставките на блокчейн смартфона HTC Exodus, които започват през март, и на шлема за виртуална реалност Vive Pro Eye. HTC е подписала договори с редица телекоми като Deutsche Telecom, Sprint и Telstra за доставка на 5G хъбове. Очаква се доставката на тези устройства също да започне през второто тримесечие. Интересно е да отбележим, че наскоро стана ясно, че HTC обмисля да лицензира марката си на индийски компании.

Източници: HTC, Digitimes

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Съгласен съм с теб. Примера ти със Сони е много резонен. Аз не казвам, че не могат, щом разни произволни китайци го правят. Просто когато концептуално бъркаш нещата и не можеш да се нагаждаш към тенденциите, не се получава.
    board
  • Иначе жалко за HTC, ама бизнеа е динамичен, който не смогва с тренда, отпада. Факт но с лека забележка. Приятелка близка се омъжи в Япония преди около 3г. за японец , който е на средно управленско ниво в мобилно дивелъпмънт звено на Sony .Бяха дошли тук още една българска сватба да правят и от любопитство го питах защо пазят тези огромни рамки на телефоните , и той започна да говори как имали най-добрия хардуер на пазара и да споменава специфики,които честно казано не разбрах дори.Директно му казах,че телефоните им изглеждат като Golf 3 отвън с купето и двигателите на Golf 7 отвътре , и това ще ги съсипе.Човека ми отговори , че крайните решения за имплементиране на нововъведенията и промени в дизайна нямат нищо общо с тях. Т.е. не смогването с тренда не значи задължително , че дивелъпърите/дизайнерите са некадърници , а често че някакви "умни" управленски глави по една или друга причина са решили , че тези нововъведения не трябва да се прилагат.Никога не съм бил фен на HTC , но все си мисля , че Sony с хубавите екрани и камери ако преди няколко години бяха решили да свият рамките щяха да са много продавана и популярна марка за телефони в 2019.Контактна личност съм , пътувам доста , но лично не познаявам човек купил си Sony телефон последните години. Един единствен приятел имам със XZ3 , но му е служебен.
    Walther_BG
  • @HICHNELANDER И твоят коментар не е много уместен - настоящият офис на нокия се намира на 1 пряка от предния във Финландия, като в hmd global работят голяма част специалисти от стария екип. Всъщност, точно това е идеята - възкресение на марката, което вече е факт. Нокиа си е все на старото място. А HMD дори вече не се крият, a си отидоха да са заедно в офис с Foxconn . А какво бивши специалисъи от Нокиа работят там, не бих залагал много на това.

    Иначе жалко за HTC, ама бизнеа е динамичен, който не смогва с тренда, отпада.
    board
  • Е и ....Пак начало така ли?Абсолютно си е уместен коментарът ми....
    HICHNELANDER
  • @HICHNELANDER И твоят коментар не е много уместен - настоящият офис на нокия се намира на 1 пряка от предния във Финландия, като в hmd global работят голяма част специалисти от стария екип. Всъщност, точно това е идеята - възкресение на марката, което вече е факт.
    obje
  • И други не могат да минат xiaomi - 3-ти производител са.Та неуместно ти е сравнението.По темата-жалко за HTC , имах десире 500 много добър тел за времето си. Всичко има начало и край - пример Нокия....
    HICHNELANDER
  • Те xiaomi не могат да минат по приход кво остава за huawei... Наистина жалко за тях. Не можаха да смогнат на конкуренцията.
    Вито
  • Жалко наистина за тази недооценена компания. Дано не се затрият накрая. Конкуренцията е ужасна, особено в лицето на Huawei.
    Ванката