Приложението Measure вече е налично и за телефоните с Android с ARCore

Measure е приложение на Google, което използва хардуерните възможности на смартфоните с Android, за да измерва дължина или височина. Досега то беше достъпно само за телефоните, които бяха част от платформата Tango на Google, но след като тя остана в историята, това се промени, защото софтуерът вече може да се ползва от всеки смартфон, който поддържа технологията за добавена реалност ARCore.

Тези устройства не са толкова много, колкото ни се иска, но сред тях са много смартфони от последните няколко години, които ползват поне Android 7.0. Приложението позволява измерване на дължина и височина, а освен това поддържа метрична система и може да запази снимки с измерванията в галерията. Изпробвахме го с Huawei P20 Pro и останахме изненадани от точността му в повечето от измерванията, но на моменти имаше леко отклонение от действителните размери.

Източник: Play Store

  • На s9+ се справя отлично приложението! Диван с дължина 225см го изкарва 224см при положение, че въобще не съм се старал да го нагласям чак толкова прецизно.
    Leo Kolev