Продажбите на Honor 20 достигнаха 1 милион броя в Китай

Продажбите на Honor 20 достигнаха 1 милион броя в Китай

Honor представи новата си серия смартфони Honor 20 преди по-малко от месец на събитие в Лондон. Към момента у нас се предлага Honor 20 Lite, а Honor 20 е достъпен само в Китай, където изглежда се радва на сериозен интерес. За това научаваме от публикация на Huawei в китайската социална мрежа Weibo. В нея се твърди, че в рамките на 14 дни от пускането на модела в продажба, от него са доставени 1 милион броя. От там става ясно, че флагманът в серията Honor 20 Pro ще се предлага в страната от 18 юни.

Смартфонът ще е достъпен с цена 3199 юана (412 евро) за версията с 8/128GB памет и 3499 юана (450 евро) за тази с 8/256GB. Тези стойности са значително по-ниски от очакваната цена от 600 евро за международната версия. Първоначално извън Китай ще се предлага Honor 20, който ще дебютира в петък в Обединеното кралство и други страни в Европа с цена 399 паунда за варианта с 6/128GB памет. Той ще е в комплект с безплатен часовник Honor Watch Magic за потребителите, направили предварителна заявка до 20.06. Според информация от запознати източници два от основните телекоми във Франция няма да предлагат устройството.

Междувременно информация на Bloomberg сочи, че Huawei се подготвя за спад в доставките си на смартфони извън Китай с 40-60% заради санкциите, наложени от страна на САЩ. Това може да означава между 40 и 60 милиона по-малко доставени устройства в рамките на годината. Във връзка с това, европейската премиера на Honor 20 ще бъде следена от представители на компанията и доставките могат да бъдат ограничени при по-слаб интерес към модела. За да се справи със спада на международните пазари, компанията си е поставила за цел да увеличи пазарния си дял в Китай през 2019 до 50%.

Източници: Weibo, Bloomberg

Оферти на деня