Продажбите на смартфони в САЩ отбелязват спад през третото тримесечие

Продажбите на смартфони в САЩ отбелязват спад през третото тримесечие

Компанията за пазарни анализи Counterpoint Research сподели предварителните си данни за развитието на пазара за смартфони в САЩ през третото тримесечие на годината. Оттам отчитат 4% спад на годишна база през август до 11.3 милиона устройства, като общо за юли и август спадът е още по-сериозен – 10%.

През септември най-много доставени смартфони отчита Apple, чиято серия iPhone 11 се радва на по-сериозен интерес спрямо миналогодишните модели. При предварителните продажби и през първата седмица от пускането им в продажба най-търсен е бил iPhone 11 Pro Max, но от Counterpoint очакват това да се промени през идните месеци в полза на базовия iPhone 11.

Сред предложенията с Android от телекомите най-популярен е Samsung Galaxy S10, но търсенето постепенно намалява, като се забелязва повишен интерес към моделите от серията Galaxy A – A10e, A20 и A50. Интересно, но продажбите на серията Galaxy Note10 са по-ниски от очакваното и са по-слаби от тези на Galaxy Note9. Най-продаваният 5G смартфон в САЩ е Galaxy S10 5G, но от Counterpoint отчитат ограничено навлизане на технологията.

Източник: Counterpoint Research

Препоръчани оферти