Продажбите на Sony PlayStation VR започват през октомври на цена от 399 евро

Продажбите на Sony PlayStation VR започват през октомври на цена от 399 евро

Както очаквахме пресконференцията на Sony по време на Game Developer Conference донесе дългоочакваната новина за старта на продажбите на очилата за виртуална реалност PlayStation VR. Това ще стане през октомври тази година, а скоро джаджата ще може да се поръча предварително за 399 евро (349 паунда, 399 долара). Това е ниска цена на фона на стойността на Oculus Rift и HTC Vive особено ако вече имате конзола PlayStation 4, тъй като споменатите два модела се продават за 599 и 799 долара и имат нуждата от мощни и скъпи компютри. Това обаче е цената само на PlayStation VR, т.е. не включва контролери Move и нужната PlayStation Camera.

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

Според компанията това се прави, защото много от потребителите вече разполагат с тези аксесоари, но все пак компанията ще пусне комплекти, осигуряващи всичко. Поддържа се и игра с контролера DualShock 4. Очилата разполагат с 5.7” OLED RGB дисплей, който поддържа честота на опресняване от 120 fps и осигурява резолюция 1920 x 1080 пиксела (960 х 1080 за всяко око). Полето на видимост е около 100 градуса, а чрез 9 LED светлини се поддържа 360-градусово проследяване на позицията на главата. Според Sony латентността е по-малка от 18 ms. Очилата тежат 610 грама и тук не влиза теглото на кабела за връзка.

Засега не е ясно как PlayStation 4 ще се справя с натоварването, тъй като конзолата не осигурява толкова мощен хардуер, колкото компютрите за Oculus Rift и HTC Vive. В същото време Sony прави достъпно устройство, което може да получи значително по-голямо разпространение от конкурентите си. За старта на продажбите очакваме сериозен каталог от игри – над 230 разработчици и издатели работят по софтуер за PS VR и се очакват над 160 заглавия. Над 50 от тях, включително Eagle Flight (Ubisoft), EVE: Valkyrie (CCP Games), Headmaster (Frame Interactive), Rez Infinite (Enhance Games), Wayward Sky (Uber Entertainment), RIGS: Mechanized Combat League, Tumble VR, Until Dawn: Rush of Blood и PlayStation VR WORLDS (SCE WWS) се очакват до края на тази година.

В допълнение DICE и Lucasfilm работят над изцяло нова версия на Star Wars Battlefront (Electronic Arts Inc.) само за PS VR. Едновременно със старта на продажбите на PS VR всички закупили ще могат да свалят безплатно от PlayStation Store играта THE PLAYROOM VR, разработена от SCE WWS.  Системата на PS VR има и кино режим, който позволява на потребителите да се наслаждават на съдържание върху голям виртуален екран. Поддържат се стандартните PS4 игри и видео, а така също и различни функции на PS4 като Share Play и Live from PlayStation. Използвайки PS VR и PS4 Media Player, потребителите ще могат да се наслаждават и на 360-градусови панорамни снимки и видео, заснети с устройства като omnidirectional камери.