Продажбите на Windows 8 са слаби заради нетбуците?

Продажбите на Windows 8 са слаби заради нетбуците?
Продажбите на устройства с Windows 8 засега не са впечатляващи, но докато производителите обвиняват Microsoft за лошото представяне на устройствата на пазара, Пол Търот, който е основател на SuperSite for Windows, има друго виждане по въпроса. Според него проблемът е, че стабилните продажби на Windows 7 се дължали на лицензите за нетбук лаптопи - устройства от много нисък клас, които съществено понижават очакванията на крайните потребители спрямо новата платформа на Microsoft.

В същото време обаче Microsoft са оптимизирали Windows 8 да работи със сензорни екрани, които са по-скъпи и съответно вдигат цената на лаптопите. Според Търот цените на преносимите устройства с Windows 8 трябва да стигнат нива между цените на евтините таблети с Android и цените на iPad. За тази цел обаче от сегашните цени ще трябва да махнем неколкостотин долара, което със сигурност не е от най-привлекателните стратегии за производителите.

http://winsupersite.com/windows-8/explaining-windows-8-pc-sales-over-holidays

  • Как може да сравняваш андроид с уиндоус? Андроид не е десктоп базирана операционна система, просто не е мислена за такава. Бъгава ти е кратуната.
    rscossworth
  • :D 91% от домашните и офис компютри, почти всички останали са с unix базирана os.
    vladovn