Производителите на мобилни процесори ще ограничат бюджетния сегмент

Производителите на мобилни процесори ще ограничат бюджетния сегмент

Според информация на онлайн изданието DigiTimes Qualcomm и MediaTek ще ограничат предлагането на бюджетни чипсети за мобилни устройства и е вероятно дори да напуснат този пазар. Причина за това е развитието на сегмента през последните месеци. Производителите на смартфони проявяват все по-малък интерес към базови решения и съответно доставките на такива процесори са спаднали сериозно.

В същото време новите продукти от средния клас се радват на сериозен интерес и бързо намират приложение в нови модели, а причината е предлагането на значително по-висока производителност и модерни екстри като изкуствен интелект на приемлива цена.

От MediaTek са се концентрирали основно върху чипсета Helio P60, който вече се използва от водещи производители като Oppo, Vivo и Xiaomi, а тайванската компания вече представи и по-бюджетното си решение Helio P22, което също предлага изкуствен интелект. При Qualcomm положението е сходно с оглед на радушния прием на Snapdragon 710, който през есента ще бъде използван в много телефони от средния клас.

Източник: DigiTimes

  • Така ли става като си болен, кофти работа :D Не мога да разбера какъв ти е интереса към ентри левъл чипсетите, като има толкова добри решения в средния клас.
    board
  • [Quote]Липсата на интерес от производителите към подобни чипсети, по какъв начин те кара да мислиш, че ще покачи цените им?[/Quote] Когато си болен и на легло "най-хубаво" могат да те н@еб@т, защото няма къде да бягаш. Същото и тука - като няма къде да избягаш към нещо по-евтино, значи могат да ти го турят...на каквато цена си решат и нямаш алтернативни избори. Беше нормално да се стогне до такова решение. ПазарЪТ е пренаситен. Отделно колко се е произвело до този момент....
    Tadj
  • [Quote]Производителите на смартфони проявяват все по-малък интерес към базови решения и съответно доставките на такива процесори са спаднали сериозно.[/Quote] Липсата на интерес от производителите към подобни чипсети, по какъв начин те кара да мислиш, че ще покачи цените им?
    board