Производството на всички нови модели iPhone се бави, твърди нова информация

Производството на всички нови модели iPhone се бави, твърди нова информация

Продължава да се появява информация, че проблеми забавя производството на следващите модели iPhone, които очакваме тази есен. Поредната публикация е от DigiTimes, която цитира китайското издание Economic Daily News, твърди, че старта на производството на iPhone 8 с OLED дисплей ще се забави до ноември-декември. Заедно с това забавяне заплашва и другите две устройства, които ще наследят iPhone 7 и 7 Plus. Според информацията флагманския модел ще се появи на пазара през тази година в малки количества, защото производителите Foxconn и Pegatron още не могат да постигнат задоволителни количества, които са нужни за масово производство.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Изданието отново посочва, че освен iPhone 8 с OLED дисплей ще видим и два модела с LCD екрани с диагонал 4,7” и 5,5”. Foxconn е получила 95% от поръчките за OLED модела и по-малки заявки за другите два телефона, а Pegatron ще прави 65% от 4,7” iPhone 7s и по-малки обеми от iPhone 8. Третата компания, която ще прави смартфоните на Apple е Wistron като на нея ще е поверено главно производството на iPhone 7s Plus с 5,5” дисплей. Предполага се, че Foxconn и Pegatron ще започнат масовото производство на iPhone 7s и 7s Plus през август, което е с 1-2 месеца по-късно от старта през миналите години.

Засега не е ясно каква част от информацията е достоверна, но почти всяка година се появяват слухове за забавяне в производството на новите модели iPhone. Този път обаче публикациите по темата са по-настоятелни и като основна причина за забавянето се посочват техническите предизвикателства около напълно новия дизайн на iPhone 8 с OLED дисплей, недостиг на ключови компоненти или проблеми около интеграцията на сензора за отпечатъци Touch ID. Наскоро и Минг-Чи Куо писа, че Apple се кани да представи iPhone 8 през септември, но за известно време наличностите от него ще бъдат ограничени. Заговори се и за проблеми около новия 3D сензор за лицево разпознаване, който в началото може да бъде деактивиран.

Източник: DigiTimes