Путин подписа закон за създаването на отделен интернет

Путин подписа закон за създаването на отделен интернет

Руският президент Владимир Путин е подписал закон за създаването на отделен интернет от съображения за сигурност. Според документите страната иска да разработи устойчива, защитена и напълно функционална система. Паралелно с това се създава процес за наблюдение и управление от агенцията "Роскомнадзор". При необходимост този орган ще може да спира външния трафик, за да огранични напълно чуждия достъп. Засега всичко е все още на етап концепция и със сигурност ще мине доста време, преди да заработи. Според информация на руското посолство в САЩ не се цели създаване на независим интернет, а по-скоро подсигуряване работата на руския интернет (Runet) при случай, че бъде изключен от глобалната инфраструктура на World Wide Web.

Източник: CNET

 • Разни хора, разни идеали. Една рускиня, живееща в Бг, ме блокира в Инстаграм. Защото направих коментар, че обличането на руските деца във военни униформи е отвратително, "според мене". Видимо интелигентна жена. Познавам много руски хора, почти всички презират Путин, предимно от Москва и С.Петербург. Но има и такива, които смятат за особено интересно да ми твърдят колко е яко в Русия. И като ги попиташ защо са за постоянно в Бг млъкват.
  buttman
 • Spraved, аз живея в Израел, евреин съм, и съм цял ден сред тях.
  При тях няма съвременно, до днес се държат така.
  Знам какво пише на иврит, мога да чета.
  Освен това тук расизма е огромен между самите евреи, а ако си християнин директно те зачертават без оглушки, питат те само едно, а кога ще станеш евреин?
  Ако кажеш, че не искаш, всички врати се затварят.
  Ти знаеш ли, че дори чай не пият от неевреин, който му го прави (в работата, не в дома му), защото се води "мръсен" и не пази "кашер".
  Мога да ти разказван до утре, ама не е тук мястото, пък и постоянно ми казват как съм предател и съм говорел глупости, не че ми пука.:p
  Victormihov
 • Само дето живеем в Новия завет, където мъжът и жената (една, няма полигамия!) са равноправни в брака! Не преиначавай нещата свързвайки ги със Стария завет, защото той приключва с идването на Христос. Знам, че още чакате първото пришествие, ама не ни налагай еврейските си учения!!! :idea: И не премълчавай, че нещата изброени в линка ти са част от еврейската култура. Да, ама не. Това е просто оправдание за противоречията в библията. Христос в новия завет казва, че никой завет не е тук да да отмени, напротив:
  Матей 5-17:
  „Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша но да изпълня.
  18 Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.
  19 И тъй, който наруши една от тия най-малки заповеди, и научи така човеците, най-малък ще се нарече в небесното царство; а който ги изпълни и научи така човеците, той ще се нарече велик в небесното царство.“

  Искате нов завет, който звучи зле? Ей го на:
  Галантяни, . 3:26 „Защото всички сте Божии чада чрез вяра в Исуса Христа. Понеже всички вие, които сте се кръстили в Христа, с Христа сте се облекли. Няма юдеин, нито грък, НЯМА РОБ, НИТО СВОБОДЕН, няма мъжки пол, ни женски; защото вие всички сте едно в Христа Исуса.“

  Евангелие от Лука, 12:47 „И онзи слуга, като е знаел волята на Господаря си, но не е приготвил нито постъпил по волята му, ще бъде много бит.
  48 А онзи, който не е знаел и е сторил нещо, което заслужава бой, малко ще бъде бит.

  Исус идва с мир? Не съвсем.
  Лука,
  гл 19:27 „А ония мои неприятели, които не искаха да царувам над тях, доведете ги тука и посечете ги пред мене. 28 И като изрече това, Исус вървеше напред, възлизайки за Ерусалим.“

  Матей 10:34 „Да не мислите, че дойдох да поставя мир на земята; не дойдох да поставя мир, а нож. 35 Защото дойдох да настроя човек против баща му, дъщеря против майка й, и снаха против свекърва й; 36 и неприятели на човека ще бъдат домашните му. 37 Който люби баща или майка повече от Мене, не е достоен за Мене; и който люби син или дъщеря повече от Мене, не е достоен за Мене;“

  Лука гл. 12: 51 „Мислите ли, че съм дошъл да дам мир на земята? Не, казвам ви, но по-скоро раздяла. 52 Защото от сега нататък петима в една къща ще бъдат разделени, трима против двама, и двама против трима. 53 Ще се разделят баща против син, и син против баща; майка против дъщеря и дъщеря против майка; свекърва против снаха си, и снаха против свекърва си.“


  В новия завет има и страхотно отношение към жените:
  Коринтяни гл 14: 34 „Жените нека мълчат в църквите, защото не им е позволено да говорят; а нека се подчиняват, както казва и законът.
  35 Ако искат да научат нещо, нека питат мъжете си у дома; защото е срамотно за жена да говори в църква.“
  spraved
 • Брат, точно нео нацистки сайт ли намери за източник? То старите религиозни книги на повечето народи са си по принцип расистки. Това нищо не доказва за съвременните хора. Светът и нравите са други.
  spraved
 • Брат, точно нео нацистки сайт ли намери за източник? То старите религиозни книги на повечето народи са си по принцип расистки. Това нищо не доказва за съвременните хора. Светът и нравите са други.
  tzincbg
 • Само да вметна на тоя Blue sky, че евреите са едни от най-големите расисти, ако не вярвате четете талмуда- и аз мога да вмъквам линкчета:
  https://anonybulgaria.wordpress.com/2013/10/15/%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BC%D1%83%D0%B4-%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%BC%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B0/
  Евреина се има за "избран народ" и всички неевреи са ГОИ.
  Голямта рапта кът знаеш иврит- не си единствен който го говори, имай уважение повече към Българският народ, единствената страна спасила Българските евреи от сигурна смърт, ако не бяха бабите и дядовците на тези хора от форума, ние с теб нямаше да си пишем сега...
  לא מתאים.
  Victormihov
 • [b]P.S.[/b] Колега, изглежда не цитираш правилно "младата рускиня". :D Понеже "пияница-алкохолик" е оксиморон, най-вероятно тя ти е казала, че почти всички млади мъже в Русия са не "пияници или алкохолици", а "наркомани или алкохолици". Прав си, моя грешка - пияници или наркомани.
  ПС Нали помните как преди 3 години над 70 човека загинаха, защото са пили препарат за вана. Това не е от хубав живот.Много добре помним, затова разочаровани констатираме, че вече 3 години подред никой в Русия не мре от препарати за вана, изглежда препаратите за вана са започнали да ги правят по-качествени. Което не променя факта, че руснаците са на 110-то място по продължитеност на живота. Точно между Северна Корея и Казахстан. Само за сравнение - България е на 80то. Американците с техния нездравословен начин на живот - на 31во.
  d0n1
 • Само дето живеем в Новия завет, където мъжът и жената (една, няма полигамия!) са равноправни в брака! Не преиначавай нещата свързвайки ги със Стария завет, защото той приключва с идването на Христос. Знам, че още чакате първото пришествие, ама не ни налагай еврейските си учения!!! :idea: И не премълчавай, че нещата изброени в линка ти са част от еврейската култура. +1 Супер, респект, Вито! :)
  Nik21
 • Грубо скалъпен пасквил, предназначен за "шарани" не чели библията. Чел съм я два пъти. Всички приведени "извадки" са от "Стария завет", който е анулиран от "Новия завет". Например в Стария завет пише: "Зъб за зъб, око за око", тоест каквото ти направят, отвръщаш реципрочно. В Новия завет това е отменено и се прилага новото правило на ненасилие: "Като те ударят по едната буза, подлагаш и втората".
  1."Няма изрична забрана за многоженство" - В Стария завет няма, в Новия има, за Адам е направена само една Ева (а не четири, както е при мюсулманите) "Жената беше направена от ребро на Адам; не от главата му да властва над него, нито от крака му, за да бъде тъпкана от него, но от реброто му, за да му бъде равна, под ръката му, за да бъде защитена и до сърцето му, за да бъде обичана. Ефесяни 5:21"
  2."Младоженката се купува от новото й семейство" - пълни глупости на търкалета. При мюсулманите младоженката се купува от баща й, задето я е отгледал, откупа се нарича "калим". Синчетата на богатите бейове като имат пари, си купуват по 4 младоженки (до 4 позволява Корана) и за бедняците не остават свободни момичета и затова там е разпространено чукането на мъжки дупета. При християните е точно обратното - бащата на момичето дава Зестра (Чеиз) на бъдещия си зет, като благодарност за това, че е избрал дъщеря му и тя не е останала стара мома.
  Nik21
 • Само дето живеем в Новия завет, където мъжът и жената (една, няма полигамия!) са равноправни в брака! Не преиначавай нещата свързвайки ги със Стария завет, защото той приключва с идването на Христос. Знам, че още чакате първото пришествие, ама не ни налагай еврейските си учения!!! :idea: И не премълчавай, че нещата изброени в линка ти са част от еврейската култура.
  Вито
 • Без коментар - Ето това са прословутите християнски ценности:

  http://6nine.net/2014/07/31/%D1%82%D0%B0-
  %D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%83%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D0%BC/
  Blue Sky
 • Ако информацията, която ни поднасят медиите може да е манипулирана, искам да ти кажа какво каза от първо лице една млада рускиня, която учеше 1 година в България. Момичето е изявлен фен на Путин, но каза че почти всички млади мъже там били или пияници или алкохолици. Разбира се, най-меродавно е мнението на "една млада рускиня", (путинистка), която там явно се върти в обкръжението на "пияници и алкохолици". Както се казва: "Добрата свиня навсякъде ще намери кал“. А реално в Русия има от всичко, от най-големите отрепки, до професори и космонавти.

  [b]P.S.[/b] Колега, изглежда не цитираш правилно "младата рускиня". :D Понеже "пияница-алкохолик" е оксиморон, най-вероятно тя ти е казала, че почти всички млади мъже в Русия са не "пияници или алкохолици", а "наркомани или алкохолици".

  ПС Нали помните как преди 3 години над 70 човека загинаха, защото са пили препарат за вана. Това не е от хубав живот.Много добре помним, затова разочаровани констатираме, че вече 3 години подред никой в Русия не мре от препарати за вана, изглежда препаратите за вана са започнали да ги правят по-качествени.
  Nik21
 • Ако информацията, която ни поднасят медиите може да е манипулирана, искам да ти кажа какво каза от първо лице една млада рускиня, която учеше 1 година в България. Момичето е изявлен фен на Путин, но каза че почти всички млади мъже там били или пияници или алкохолици. ПС Нали помните как преди 3 години над 70 човека загинаха, защото са пили препарат за вана. Това не е от хубав живот.
  d0n1
 • По-често отколкото ти си мислиш, но на тях пише - made in EU и никой няма представа, че са от БГ.
  В повечето случаи не са предназначени за крайния клиент, но това не ги прави малко!
  Ако някой се интересува от повече информация с удоволствие ще поясня от първа ръка (работя в производството на позоция, която ми позволява да имам пълна визия над икономиката на технологичното ни ниво).
  radko89
 • Конят също е близо до ездача, автомобилът до шофьора. Колко често виждаш стоки на български фирми в Германия?
  mobili
 • България пък е близо до Германия, например. И какво от това? Повечето хора в България едва свързват двата края.

  https://www.bloombergtv.bg/bulgaria/2019-05-09/zaplatite-sa-s-341-lv-po-niski-ot-nuzhdite-na-balgarina
  Blue Sky
 • Не забравяй, че Евразия е до Сингапур, например.
  mobili
 • Така е. Именно затова трябва да се избягват "медии" като Russia Today & Sputnik.

  PS: Може ли само русофилите като толкова знаят да отговорят, защо искат [b]европейски[/b] заплати, вместо [b]евразийски[/b], например? 😂
  Blue Sky
 • Проблемът в днешно време е, че от всякъде ни залива информация.
  В много от случаите се прочита заглавието или малка част от новината и нито се проверява източника нито човек се замисля какво точно е написано и по какъв начин би повлияла тази новина ако голям процент хора просто я приемат за вярна - започва лавина от мнения (по форуми, от уста на уста и т.н.) и в крайна сметка се зараждат едни масови вярвания, които могат дето се вика да обръщат правителства и да създават бунтове.

  В крайна сметка целта е да запазим цивилизован тон и мирното живуркане, нали така :)
  radko89
 • И също да спомена - не съм Русофил, просто не ми е приятно грешно разпространявана информация с цел влияние на мненито на хората.. Радвам се, че разумните хора (като [b]radko89[/b]) усещат фалшивите новини с които ни заливат. Русия в момента умишлено се сатанизира и демонизира от соросоидите-глобалисти, защото им пречи в осъществяването на пъклените им планове.
  Nik21