Qualcomm и Lofelt искат да подобрят хаптичната система на Android

Qualcomm и Lofelt искат да подобрят хаптичната система на Android

През последните години Apple вдигна сериозно летвата по отношение на хаптичната система в iOS, която позволява на разработчиците да осигурят приложения с много по-въздействащо преживяване за потребителите. В същото време изключително разнообразната екосистема на Android затруднява сериозно авторите на софтуер в задачата да предложат приложения с подобаващо хаптично качество.

Qualcomm иска да промени това и ще разчита на опита на специалистите в хаптичните решения Lofelt. Двете компании обявиха, че ще си сътрудничат в създаването на универсална система, която ще е оптимизирана за чипсетите Snapdragon на Qualcomm и цели да подобри потребителското преживяване в телефоните с Android при гейминг или друга употреба.

От Lofelt посочват, че тяхното решение е като Core Haptics на Apple, но за Android, което определено звучи интригуващо. Производителите на устройства ще могат да лицензират софтуера на компанията и освен в телефони ще могат да го ползват и в различни периферни устройства като например игрови контролери. Много технически подробности за инициативата има тук.

Източник: Lofelt