Qualcomm представи чипсетите Snapdragon 865 и Snapdragon 765/765G

Qualcomm представи чипсетите Snapdragon 865 и Snapdragon 765/765G

Qualcomm представи няколко нови мобилни платформи, включително флагманския чипсет Snapdragon 865 и предназначените за устройства от среден клас Snapdragon 765 и Snapdragon 765G. По време на анонса не бяха съобщени конкретните характеристики на новите решения, но очакваме това да се случи скоро. Платформите са създадени с подобрения в две основни направления – 5G и изкуствен интелект (ИИ).

Snapdragon 865 може да работи с 5G модем Snapdragon X55, който наследява X50 и поддържа работа със SA и NSA мрежи, като предлага високи скорости на изпращане и изтегляне на данни. Модемът ще работи с mmWave и Sub-6 GHz 5G мрежи. Snapdragon 765 и 765G също разполагат с вградена 5G свързаност, но засега няма детайли за използвания модем. Те предлагат подобрени възможности за работа с ИИ и по-висока производителност при гейминг.

Непосредствено след анонса на Qualcomm някои от основните производители на смартфони като Motorola, Xiaomi, nubia, Meizu, Realme и Oppo обявиха, че скоро ще представят модели със Snapdragon 865. Продуктовият директор на HMD Global Юхо Сарвикас също заяви намеренията на компанията да представи устройства с новите продукти на Qualcomm, но спомена единствено Snapdragon 765.

Източник: Qualcomm

Оферти на деня