Qualcomm със стъпка към по-мощни и ефективни чипове

Qualcomm със стъпка към по-мощни и ефективни чипове

Qualcomm обяви, че придобива NUVIA за 1.4 милиарда долара. Компанията, която беше създадена преди две години, е под ръководството на редица дизайнери на мобилни чипсети, които преди това бяха част от Apple.

Това дава надежда, че Qualcomm може да използва уменията им за подобряване на производителността на мобилните си чипсети. За никого не е тайна, че телефоните на Apple получават по-високи резултати при бенчмарк тестове.

Освен по отношение на производителността те са и по-ефективни, което има значение за издръжливостта на батериите. Разбира се, част от положителния ефект се дължи и на софтуера, който използват моделите на компанията от Купертино.

Добавката на технологиите на NUVIA към решенията на Qualcomm все пак може да доведе до подобрения. Компанията е с фокус върху създаването на персонализирани чипове за сървъри и центрове за данни и не е работила върху мобилни приложения.

Според слуховете персонализираните процесорни ядра в чипсетите на Qualcomm не включват сериозни промени в последните си поколения. Именно тук може да помогне опита на NUVIA.

Източник: Qualcomm

  • Основната разлика е в размера на ядрата. Докато това не се промени при qualcomm да не очакват много :D
    radko89