Qualcomm ще пусне два варианта на Snapdragon 865

Qualcomm ще пусне два варианта на Snapdragon 865

Според последните информации на германския журналист Роланд Куанд Qualcomm планира две отделни версии на чипсета Snapdragon 865, който трябва да се появи към края на годината. Основната разлика между тях ще е в наличието и съответно отсъствието на 5G модем. До момента се считаше, че Snapdragon 865 ще съдържа вграден модем за мрежи от пето поколение Snapdragon X55, но очевидно това няма да важи за всички модификации на чипсета и Qualcomm ще пуснат и издание, което ще работи само с LTE мобилни мрежи.

Вероятната причина за това решение на американската компания е очакваното все още слабо разпространение на 5G мрежите през 2020 година. Това от своя страна означава, че за редица пазари не е необходимо предлагането на чипсет, който задължително да включва в себе си и относително скъпия 5G модем. В същото време производителите на смартфони ще имат опцията да добавят външен 5G модем при нужда, така че реално решението на Qualcomm не носи чак толкова много негативи.

Иначе за момента няма твърде много информация за параметрите на Snapdragon 865. Единственото потвърдено от страна на Qualcomm e наличието на варианта с интегриран 5G модем, който ще поддържа антенни модули от второ поколение и ще предлага технологията PowerSave 5G, която би следвало да осигури по-дълга автономна работа в мрежи от пето поколение.

Оферти на деня