Над 50 пъти по-малко опити за телефонни измами в мрежата на VIVACOM

Над 50 пъти по-малко опити за телефонни измами в мрежата на VIVACOM

VIVACOM обяви, че регистрира значителен спад на измамите по телефона в своята мрежа и само за два месеца (март и април) опитите за извършване на такива престъпления са намалели над петдесет пъти. Постижението е в резултат на съвместните усилия на VIVACOM и МВР Главна дирекция "Национална полиция". Компанията посочва, че отчитайки високата социална цена на тези престъпни схеми е предприела активни действия за извънреден мониторинг и е ангажирала допълнителен човешки и финансов ресурс за максимално ограничаване на възможностите за извършване на телефонни измами.

Телекомът е сформирал екип от експерти и е създадена организация за ежедневен мониторинг на телекомуникациите за нетипичен трафик, който се изразява в последователно набирани множество стационарни номера от мрежата на VIVACOM от чуждестранни или български мобилни номера. По данни на VIVACOM през февруари тази година опитите за измами по телефона в мрежата на телекома са били 81 000. В резултат на съвместната операция с МВР през март опитите вече са пет пъти по-малко – 18 792. През април опитите на измамниците да се свържат с абонати на VIVACOM са сведени до 1515, което е 50 пъти по-малко.

Оферти на деня

  • :roll: Съд по бързата процедура и пълна конфискация на имуществото на цялата рода, без никаква пощада. Само по този начин ще се преборим с тези измамници.
    Rumm
  • А имате ли личен опит с такива измамници? На мен ми звъня вече (от скрит номер) "Инспектор Лазаров" и ме помоли да съдействам на полицията да хванат едни "телефонни измамници", обаче с мои пари :D. Изпратих го най-културно "на майка му в п.тката"!
    Nik21
  • Според мен поне от части се дължи на това, че сега много ги нагънаха предизборно и измамниците ги е страх.
    tzincbg