Рамките на Lenovo Z5 се оказаха по-големи от обявеното

Lenovo представи вчера своя нов модел Z5, който предизвика доста противоречиви реакции заради разминаванията между обещания и реалности. Първо се оказа, че дисплеят е изрязан, въпреки че в предварителните тийзъри на телефона не се виждаше нищо такова. Сега се оказа, че публикуваните рендъри на Lenovo Z5 се разминават сериозно с действителността.

Потребителят на социалната мрежа Twitter @UniverseIce публикува реална снимка на смартфона и я сравни с подадените официално от Lenovo визии. Както е видно има сериозно разминаване в размера на рамката около екрана, която при истинския Z5 е значително по-широка от тези на официалните снимки. Отклонението е особено фрапиращо при рамката под дисплея, която при реалния продукт е двойно по-голяма от тази в рекламата.

Източник: Twitter

 • Дай линк за тийзър на iPhone 6s, публикуван от Apple, а не от форум.
  iWolff
 • https://www.cultofmac.com/295927/apple-ashamed-iphone-6s-protruding-camera-lens/
  iavorski
 • Apple никога не са имали тийзъри преди деня и часа на събитието за представяне на новия модел! Това, за което говориш са рендъри, тоест създаден по слухове модел. А тук на главната официална страница на марката рекламират нещо, което вече е във продажба и се оказва, че изобщо не прилича на действителния продукт.
  iWolff
 • Е те щото пък Епъл не скриха бъмпа на Айфон 6 на задната камера на тийзърите? Но все пак Леново избиха рибата.
  iavorski
 • Именно тази граница не трябва да се преминава. Ето примерно сега отворих сайта на Xiaomi, взех картинката от на Mi Mix 2S, която ме посреща на главната страница, а после и една снимка от същия телефон от нета. Как да ти кажа, не е Ок, да те лъжат така. А след като за нещо толкова очевидно са готови да те излъжат, си задаваш въпроса, а дали не ме лъжат и за друго? Примерно дали наистина батерията е толкова голяма колкото казват, как да разбереш?
  board
 • Може - все пак има една известна доза фантазия, която може да се прояви в тийзърите, особено докато все още твърдиш, че "изтеклите случайно" снимки не са истинските. Но тази граница не бива да се преминава.
  tzincbg
 • [Quote]китайци като Xiaomi вече се очовечиха[/Quote] С рекламните кадри на Mi Mix 2(S) беше абсолютно абсолютно същото.
  board
 • Айде стига с тия сравнения на свободна продажба vs продажба с преподписване. Много хора ползват план който не дава отстъпки за телефони - безсрочни/корпоративни/изтекли суперизгодни и т.н.
  iavorski
 • Това си е азиатска културна особеност - винаги се казва да, винаги се обещава повече и дали реално са ти казали не, трябва да разбереш по странични фактори. Голям е културният шок - някои китайци като Xiaomi вече се очовечиха, други още лъжат, на трети си личи как се борят със себе си да правят нещата точно, в западен стил. Намирам обобщението "всички са такива" за необосновано. Все пак най-нелепо беше като бяха пуснали телефон уж с 12000 mah. А той с 10 000 вътре, зачертано с маркер. Което си е предостатъчно. Но трудно е когато да преувеличаваш около теб се приема нормално и си свикнал.
  tzincbg
 • За 270 лв. може да си вземе човек Samsung Galaxy A6 при преподписване от мобилен оператор.
  polarr31
 • Да не лъжат, като дърти ц*гани най-малкото. Няма значение за какви пари се предлага някакъв продукт, но точно такива изпълнения ме изпълват с отвращение и омраза към техните продукти. Бан от мен, семейство и приятели за такива!
  Ванката
 • Ама за тези пари, какво очаквате?
  geleto_
 • Абсолютно всички около мен държат да стоят, колкото се може по-далече от китайските боклуци. Дори съм се опитвал на майтап да ги подвеждам, разбира се без успех. По-добре си купи среден клас Самсунг, Сони, ХТЦ или по-стар айфон, ако нямаш пари, отколкото да обременяваш живота си с тези китайски извращения.
  Ванката
 • съгласен. след едно Леново и 2 китайски пръчки, реших да не правя повече глупости и заложих на комбинация Самсунг/Епъл.
  maxito2
 • [Quote]Не мога да повярвам, че уж сериозни производители, правят такива тъпотии.[/Quote] Един път Леново. И никога повече. Най добре е според мен човек да стои далече от всички китайски, индийски и други подобни по произход марки. Ама имали страхотен дизайн, ама били много мощни, на изгодна цена...Далече. По-добре е мисля, човек да си ползва скромен Самсунг примерно, ако е ограничен от финансите си.
  polarr31
 • Ооо, вече се убеждавам - китайците големи на обещания, но софтуерът строго заключен към техните си сървъри, обещана услуга за отключване, но не работи, като все пак успееш после не тръгва без страшни препятствия, пише ми друг китаец колко се радва, че съм му писал добро ревю на слушалките, как се мотивирал да израства, а следващият път ми праща дефектни...
  tzincbg
 • Като нищо когато го получиш да разбереш, че всъщност чипсета е друг и батерията е по-малка от обявеното. ;) Не мога да повярвам, че уж сериозни производители, правят такива тъпотии.
  board
 • Един телефен, а толкова много разочарование..сега ще се окаже че това е единичка бройка за представянето а при доставките е още по-зле :)
  NasP