Razer работи върху геймърски смартфон

Razer e позната със своите гейминг продукти, които включват периферни устройства и геймърски преносими компютри. Компанията готви и своето навлизане на пазара за смартфони, а за това ще разчита основно на технологии от Nextbit. Razer придоби стартъпа по-рано през настоящата година, а през 2015 закупи Ouya, която работеше по игрова конзола с игри за Android. Според информация на Bloomberg новото устройство ще е насочено към групата на хардкор геймърите. Много е вероятно то да използва модифицирана версия на операционната система Android.

От друга страна неотдавна основателят на компанията заяви, че в момента не вижда мобилно устройство или платформа, които да задоволяват нуждите на мобилния геймър. Очаква се проектът да бъде стартиран, след като компанията направи дебюта си на борсата в Хонконг през октомври. Съдбата на разработката ще зависи и от пазарната оценка, която ще получи компанията – Razer се надява да привлече между 3 милиарда и 5 милиарда долара. Всичко това подсказва, че ще минат месеци, преди да видим новото мобилно устройство на компанията.

Източник: Bloomberg

  • Като си помисля, един от старите ми компютри с E8400 (C2D) на 3GHz и GTX 560Ti как не можеше да плейва 1440p и нагоре в Ютюб, пък настоящия ми QHD телефон с някакъв мобилен Снапдрагън не само ги подкарва без грижи, ами и записва в 4К,определено не мога да се съглася. Десктоп зверовете си имат други ограничения, свързани с OS главно и кода на игрите, които в много случаи не им позволяват да използват пълния си потенциал. Освен това са статични и тежат 30 кг. с наистина "истински" компоненти. Най-големият и вечен (за момента) проблем на евентуалната конзола и всеки андроид звяр е батерията. И най-добрите 2017 флагмани позволяват най-новите 3D игри, но за 2-3 часа от 100%. И дотам. Отделно прегряването, което още повече скъсява живота й. И SD 820/1,и 835, греят яко, даже на възпроизвеждане на видеоклипове във Фейсбук в андроид браузър в пълен десктоп режим. Да не говорим за VR. Докато производствено не оправят батериите да държат поне 5-6 часа на зверско графично и CPU натоварване, плюс повече елементи за пасивно охлаждане, аз не виждам как някой ще ги предпочете за реален гейминг. Освен тези с многото пари и с всяка нова джаджа, ей така за теста/да имам най-новото, винаги.
    MEnergy