realme GT 5G ще дебютира в началото на март

realme GT 5G ще дебютира в началото на март

Още през декември се появи информация, че realme подготвя смартфон с кодовото име Race, който ще използва чипсет Snapdragon 888. Наскоро стана ясно, че той ще е първият от новата серия смартфони на компанията, GT.

Към края на седмицата научихме още, че realme ще представи модела под името GT 5G на 4 март в Китай. От компанията потвърждават, че той ще е базиран на флагманския чипсет Snapdragon 888, без да разкриват допълнителни детайли.

Очаква се телефонът да работи под Android 11 с Realme UI 2.0, а освен това да разполага с 12GB RAM и 256GB памет за файлове. Моделът се появи и в базата с данни на TENAA, като видяхме наличието на отвор в дисплея за предната камера, както и тройна основна камера.

Според слуховете тя ще включва 64MP сензор, 13MP с ултраширокоъгълен обектив и 13MP с телефото оптика. Възможно е телефонът да се предлага с няколко различни визии, включително стъклен гръб и такъв с кожено покритие. Доста вероятно е телефонът да има и екран с висока честота на опресняване и технология за бързо зареждане.

Източник: Weibo