Realme ще показва реклами в ColorOS

Един от начините, по които компаниите получават допълнителни приходи от технологичните си продукти, е чрез показването на реклами. Поредният производител на смартфони, който ще заложи на този подход, е Realme, чиито смартфони придобиха сериозна популярност на някои пазари. Брандът дори беше обявен за най-бързо развиващият се при смартфоните през третото тримесечие на 2019.

Един от основните фактори за големия ръст, който постига компанията, е по-ниската цена на устройствата. За да може да продължи тази практика обаче тя въвежда „предложения за съдържание“ (content recommendations) в своя базиран на Android интерфейс ColorOS. Промяната ще засегне потребителите с ColorOS 6, а рекламите ще се появяват в приложението „Phone Manager“ и страницата за проверка на сигурността (Security Check).

Хубавото е, че тези предложения могат да бъдат изключени лесно - необходимо е деактивирането на опцията „Content Recommendation“ в секцията с допълнителни настройки (Additional Settings). По ирония на съдбата, миналата година Realme дори се подигра на Xiaomi за практиката ѝ да показва реклами в своя интерфейс MIUI.

Източник: Realme

 • Представям си да взема на майка ми такъв телефон и да и кажа - махни си рекламите - трябва само да направиш горе-описаните неща :lol:

  Найш кога?!
  Ами ти ще го направиш, не виждам драма.
  Те родителите и Windows/Linux не могат да настроят, но това не значи, че не трябва да имат компютри, все пак. ;)
  defierofodds
 • Представям си да взема на майка ми такъв телефон и да и кажа - махни си рекламите - трябва само да направиш горе-описаните неща :lol:

  Найш кога?!
  radko89
 • Хахаха.
  Това е подигравка с потребителите.[b] Но все пак това е бъдещето на Андроид и Гугъл[/b] - телефони зарити в реклама и адуеър.
  Далеч не. Рекламите ще могат да се спират, както в MIUI, А и да не може в даден момент, винаги има програми като BLOKADA, които тъкмо блокират рекламите и от безплатните приложения в маркета.
  Освен това ркламите са в стоковите приложения, които винаги може да смениш.

  Ако и 3-те неща се променят, тогава ще има повод за притеснение, но това може да е в някакво много далечно бъдеще. А освен това предпочитам читав телефон с реклами на справедлива цена, отколкото орязан надценен боклук. ;)
  defierofodds
 • -
  npet