Ресторант дава отстъпка, ако не използвате телефона си по време на хранене

Ресторант дава отстъпка, ако не използвате телефона си по време на хранене
Мобилните телефони са навсякъде с нас и често привличат вниманието ни. Това в някои моменти обаче не е на място - например по време на вечеря. Точно това се опитва да промени собственикът на ресторант Eva в Лос Анджелис, който е решил да даде по 5% отстъпка в сметката на гостите, които оставят телефоните си при влизане в заведението. Целта на това е осигуряването на по-нормална среда за хранене и изглежда идеята е допаднала на посетителите, като почти половината от тях са решили да се възползват от предложението.

Вие бихте ли го направили?

http://www.scpr.org/programs/airtalk/2012/08/14/27876/los-angeles-restaurant-no-cell-incentive-discount/

 • В интерес на истината и аз, като ходя някъде навън по заведения неволно вадя телефона да видя нещо, да проверя поща или пък дали не са ме търсили / понеже го слагам на без звук/. Интересното е, че всички около мен го правят, всеки си играе с телефона, като неква краста е...:D В заведение никога не си позволявам да провеждам разговори, защото е супер селско.
  Ванката
 • Говоренето по телефона когато си на маса, особено когато сте само 2-ма човека на масата, е изключителна проява на липса на култура и уважение към останалите. Ама какво да се прави, Бай Ганьо требе да си покаже телефона за хилада лева, пък и трябва да види мама що му звъни, може да е нещо "наистина важно".
  Parmenion
 • Струва ми се малко грубо когато някой се разприказва по телефона , и неволно принуди другите да замълчат. Та обикновенно когато съм на заведение или дирекно затварям или отсвирвам хората за 10 секунди. Та идеята ми се струва доста добра.
  ivyanev
 • Я ще стоят повече, я по-малко, бързайки да се доберат до телефона си... Аз не бих си оставил телефона... Но виж, бих работил този, дето държи телефоните... :D Сменени батерии, източени данни, голи снимки, запаметени (банкови, фейсбук, имейл и т.н.) пароли.... :D
  KOBRETI
 • [Quote]Баба ви все с телефон е ходила по ресторантите [/Quote] Баба ми не е и ходила на ресторант. Освен това по времето на баба ми не е имало и много ресторанти, особено пък на село...:D Иначе идеята ми се струва добра, както за заведението, така и за клиентите. Според мен когато някой говори шумно от другата маса е много дрвзнещо за другите посетители, я се кара с някой, я нещо друго. По този начин се гарантира удобна и уютна атмосфера за всички посетители. Не на последно място печели и ресторанта, тъй като посетителите вероятно ще стоят по-дълго време в ресторанта ще хапват повече, поръчват повече и съответно плащат повече. Наистина добра идея, дано и тук има такива виждания скоро време.
  Paffkata™
 • Баба ви все с телефон е ходила по ресторантите
  strk
 • Аз бих го оставил с удоволствие. За жалост не мога да си спомня кога за последно съм излизал някъде и не съм си изваждал телефона, дори и за 5-10 минути.. С малко стимул може пак да влезна в правия път :)
  makeno
 • Same here :) Но не за друго, а защото просто не мога да допусна до телефона ми да има свободен достъп напълно непознат(и). Ужасна идея.;)Освен ако не се оставя при охраната, а е измислен някакъв по-културен вариант (Както тук със супермаркетите и клетките за вещи), но и тогава няма 100% гаранция
  mkpetrov