Reuters: RIM обмисля да избере Windows Phone 8 за Blackberry

Reuters: RIM обмисля да избере Windows Phone 8 за Blackberry
Слуховете, че Microsoft се кани да купи RIM вече са в миналото, но на дневен ред излизат други. Този път Reuters цитира свои източници, според които канадската компания все пак може да установи по-трайна връзка с Microsoft. Не е изключено дори RIM да изостави разработването на платформата BlackBerry 10 и да започне да работи с Windows Phone 8. Споменава се, че Стив Балмър се е свързал с RIM през последните месеци и е било обсъждано партньорство като това с Nokia. При подобно развитие на нещата Microsoft ще помогне и с разходите по маркетинг на устройствата, което ще е добре за финансовото положение на канадците.

http://www.reuters.com/article/2012/06/29/us-rim-options-idUSBRE85S04J20120629

 • [Quote]E, ако все пак RIM станат стратегически партньор (такъв oт ранга на Nokia) на Майкрософт, то със сигурност ще измислят нещо разработчиците в Редмънд :P[/Quote] Не се тревожете за квадратите, от RIM официално са заявили, че нямат интерес към WP и Android, ще продължат с разработката на собствената си OS, което разбира се е правилното решение. В момента имат сериозни проблеми, но се надявам да се запазят като марка, те са едни от последните производители, които запазиха индивидуалност и заслужават да съществуват.
  SwollenMembers
 • E, ако все пак RIM станат стратегически партньор (такъв oт ранга на Nokia) на Майкрософт, то със сигурност ще измислят нещо разработчиците в Редмънд :P
  Wishmak3r
 • Не знам дали има минимално изискване, но при тези квадрати не виждам как успешно биха съчетали ОС-а с малък дисплей.:)
  mkpetrov
 • При Blackberry най-големият сензорен екран върху моноблок е 2,8 ". А наистина ли WP има изискване за минимален размер на екрана?
  Wishmak3r
 • Че те май никога не са имали такъв - максимум 2.6 инча. Нормално е да затъват и те с такава сбъркана политика.(whistle) edit: А най-вероятно и никога да нямат, ако минат на Майкрософт, защото за тези идиотски квадрати си трябва по-голям (От 3 инча) екран, какъвто няма как да съберат в моноблок
  mkpetrov