Режисьор на един от филмите за Междузвездни войни засне кратко видео с iPhone 11 Pro

Режисьор на един от филмите за Междузвездни войни засне кратко видео с iPhone 11 Pro

Един от начините, чрез които Apple демонстрира възможностите на камерата на новите си модели iPhone, е чрез клипове, заснети от известни филмови режисьори. Тази практика продължава и с iPhone 11 Pro, като в случая вече има продукции на Райън Джонсън (Междузвездни войни: Епизод VIII - Последните джедаи и Knives Out) и Джордж Нолфи (Агенти на съдбата и Бандата на Оушън 2).

Филмът на Джонсън се казва „Париж 9/19“ (Paris 9/19) и включва сцени от едноименния град, а продължителността му е малко под две минути. Според режисьора добавянето на широкоъгълен обектив е сериозна крачка напред, като той не отхвърля възможността някой ден да заснеме и пълнометражен филм с мобилен телефон.

Подходът на Нолфи е малко по-различен, като той снима дете, което се опитва да впечатли връстници с трикове с футболна топка. По неговите думи процесът по заснемане е бил забавен, а усещането е като за хибридна продукция с предимствата на телефоните и с някои ключови креативни инструменти на традиционното филмопроизводство.

Източник: CNET

Препоръчани оферти

  • Вдъхновен от статията ☺ ми дойде идеята, че iPhone може да се използва в следващата трилогия () на Междузвездни войни : Люк вече () прекалено стар се завръща на Татуин. Настанява се в жилището (пещерата) на Бен Кеноби. Лиричен момент - връща се към стари спомени. Изведнъж погледът му попада на старата и прашна кутия, в която Бен пазеше меча на баща му. На дъното намира ... 😨 ... тъмно черен iPhone 11 Pro Max (). След стартирането му () се оказва, че телефона също е на Дарт Вейдър Люк няма проблеми с ползването на телефона, защото 📲 се отключва със Силата, а и със нея се захранва.
    Трябва малко да се поизпипат подробностите, но мисля, че става 🤓 .
    Kuzmanow