Режисьорът на "Чернобил" ще участва и в адаптацията на The Last of Us

Режисьорът на

След успеха на сериала "Чернобил" неговите режисьор и продуцент Йохан Ренк и Крейг Мазин отново ще работят заедно по проект на HBO - това е планираната адаптация на хитовата игра The Last of Us. Според информация на Variety Ренк се е съгласил да режисира пилотния епизод на сериала в допълнение на ролята му на изпълнителен продуцент.

Крейг Мазин ще е съсценарист и изпълнителен продуцент заедно със сценариста и продуцент на играта Нийл Дръкман. Не е изключено Йохан Ренк (имал музикална кариера и под името Stakka Bo) да режисира и повече епизоди, за което той подсказа в интервю за сайта Discussing Film.

Иначе сериалът ще следва действието от първата част на играта, която се върти около контрабандиста Джоел, който трябва да ексортира тийнейджърката Ели през изпълнените със зомбита постапокалиптични Щати в търсене на лекарство срещу унищожилата цивилизацията инфекция. Засега HBO не е разкрила дата за премиерата на сериала, но това не е изненадващо, защото пандемията може да промени плановете.

Източник: Variety, Discussing Film