С iOS 5 камерата ще се активира и с handsfree слушалките

С iOS 5 камерата ще се активира и с handsfree слушалките
В предстоящия ъпдейт на iOS, който очакваме през есента, са направени и някои интересни промени по отношение на камерата. Вече споменахме, че потребителите ще получат фоторедактор, с чиято помощ ще могат да направят бързи корекции на заснетите снимки, преди да ги изпратят или споделят онлайн, а освен това има подобрения и при снимане. Сред тях са активиране на камерата от екрана в заключено положение на телефона и опция за заключване на фокус и експозиция върху избрано място, което улеснява прекомпозирането на кадъра. Друго важно допълнение е възможността за снимане чрез бутона за усилване на звука - много полезно, тъй като iPhone си няма хардуерен бутон за камерата. Оказва се, че тази функционалност ще е активна и чрез handsfree слушалките за телефона и бутона за усилване на звука върху тях. Не сме сигурно колко ще е удобно последното, но все пак е още един начин да снимате.

 • Изключително удобно е за създаване на по-сериозни снимки (има ентусиасти), на практика всеки разполага с отдалечен спусък за снимане. Не очаквам преобладаващата част от аудиторията тук да знае какво е това де.
  deezel
 • Копче си има вече .. ама чукча вероятно е писател а не читател :D
  Nistel
 • Това с едното копче си в техен стил и според мен не трябва да го променят. Общо взето по отношение на дизайн(визуално) айфоун4 много трудно би могъл да е по - добър, да не казвам, че е перфектен.
  E34v8
 • Нали трябва да се различават от конкурентите все пак са богове(според тях) :)
  Beчния