С One (М8) HTC подобрява успешната формула

С One (М8) HTC подобрява успешната формула
Малко повече от година след представянето на HTC One сме отново в Лондон, където преди броени минути тайванската компания представи неговия дългоочакван наследник. Той отново се казва HTC One, но в името вече присъства и номера на модела - M8, който трябва да го отличи и от предшественика, наречен М7. Не че визуална прилика липсва - новият смартфон вече има масивен метален корпус, който стига до големия 5" дисплей с резолюция 1080р. Страните са изтънени, а формата е с по-меки линии и по-удобна за захващане. Смартфонът ще се предлага в сиво, сребристо и златно и ще е наличен и в Google Play версия, която използва чиста версия на Android.

За производителността се грижи процесор Qualcomm Snapdragon 801 с честота 2.3 Ghz, а операционната система е Android 4.4 с интерфейс HTC Sense 6. Той е по-изчистен и предлага нови възможности като например опция за персонализиране чрез теми, а отделните му функции ще могат да се обновяват самостоятелно чрез Google Play. HTC One (M8) включва технологията Duo Camera, която комбинира познатата UltraPixel камера със специален сензор за дълбочина, който позволява прилагането на допълнителни ефекти върху заснетите снимки.

Ufocus дава възможност за последващо фокусиране на портретните снимки върху обекта им, а Foregrounder променя фона, което позволява изпъкването на избран обект. Има и опция за прилагане на анимации според сезона от годината, както и възможност за вмъкване на хора от една снимка в друга. На свой ред Dimension Plus дава възможност за раздвижване на снимката чрез накланяне на телефона. Камерата ще е достъпна за авторите на софтуер чрез специален SDK за използване на новият сензор за дълбочина.

Камерата е способна да фокусира за 300 милисекунди - за толкова бързо работи и фокуса на Galaxy S5. Добавена е двойна LED светкавица за постигане на по-естествени снимки, а предната камера е с резолюция 5МР. Промяна има в галерията, към която са добавени повече възможности за търсене и организиране плюс автоматичен режим за сортиране в албуми. Не е пропуснат и Slow Motion режим за селективно забавяне на избрани части от заснетото видео. Функцията Zoe също е получила ъпгрейд и вече е трансформирана в облачна услуга за запазване и споделяне на видео, снимки и музика, в която ще могат да се включат и приятели. Тази версия на приложението обаче ще е достъпно за изтегляне от Google Play през лятото.

Новото при BlinkFeed включва подобрен достъп до съдържание, нови адаптивни плочки за по-прегледно представяне на информацията и дори опция за интегриране на съдържание от партньори чрез SDK. За феновете на фитнеса сигурно ще е добра новина включването на приложението Fitbit за връзка с едноименните спортни аксесоари. Информацията от техните сензори също ще се показва в HTC BlinkFeed. Нова функция в One (M8) e и Sense TV за осигуряване на интерактивен втори екран при гледане на телевизия. Така например с нея можете да следвате дискусия за дадено предаване във и Twitter. Включва и статистика за най-популярните спортове.

Дебют в телефона прави функцията Motion Launch, която осигурява достъп до определени функции чрез жестове. Устройството използва вградените си сензори, за да установи движение и позиция и дава на потребителя възможност да го управлява без дори да е пуснал екрана. Например плъзване върху дисплея активира телефона, вдигане до ухото приема входящ разговор, а двойно потупване на екрана включва или изключва телефона.

В устройството е добавена и нова функция за драстично намаляване на консумацията на енергия. Тя надгражда тази, която предлага One (M7) и обещава до 40% по-дълъг живот за батерията. При активиране на Extreme power saving mode устройството ще работи 14 дни с един заряд на батерията, но в същото време потребителите продължават да получават разговори, съобщения и електронна поща. Активира се ръчно или автоматично.

Подобренията в технологията HTC BoomSound на свой ред осигуряват до 25% по-силен звук от стереоговорителите, което се дължи на нов усилвател, променени гнезда на говорителите и оптимизиран звуков профил. HTC е подготвила и интересни аксесоари за One (M8). Панелът Dot View използва Motion Launch, за да покаже информация като време, прогноза за времето, наличие на съобщения, писма и неприети разговори само с почукване върху него. HTC One (M8) ще се продава от над 230 оператора в цял свят още от този месец. Българската премиера ще е в началото на месец май.

По-късно очаквайте снимки, видео и първи впечатления от премиерата на устройството в Лондон.

 • Ше има версия и с 32 ГБ, а не само с 16 ГБ :)
  Боби13
 • Наистина съвсем малък ъпгрейд на предния модел. Дизайна е същия, само дето ръбчетата са по - заоблени. Дали това е добре или не, ще трябва да се прецени, когато го хванеш в ръка. Въпреки това, си мисля, че по - заоблените форми, ще лежат по - добре в ръката, но пък ще е по - лесно да го изпуснеш. Нещо което не ми харесваше в предния модел е точно това. Когато ръката ти е суха и телефона е супер хлъзгав. Изключително лесно е да ти се изплъзне от ръката. Също така не ми допада идеята за виртуални бутони върху екрана. Да, зная, че Google се опитват да накарат всички OEM производители да ги сложат, но това дефакто си е загуба на екранна площ.
  stefanicio
 • HTC веднъж вече имаха успех с този дизайн ама от тук насетне всички ли ще са с него? Малко втръсва и човек се чуди кой One има :|
  Scorpinox10
 • За тези пари, не е достатъчно да предложат \"Най-доброто\" еди какво си (Какво масово се прави от всички), а да допуснат компромиси в други аспекти. Политиката им с батериите не е приемива, а камерата също е далеч от най-добрите.
  mkpetrov
 • Ами то е дадено там, най доброто озвучаване, екран и тертипи на снимане. Това е отличителната черта и формула. Останалото е без промяна с изключение на 5-6000 точки повече на Antutu теста.
  geornnn
 • Само не разбрах каква точно им е \"успешната формула\", защото не е като да са цъфнали и вързали.:)
  mkpetrov
 • Ако това(класацията) те топли, като потребител ...много жалко! Като изключим размерите и неприятното усещане на температурата през лятото (заради 90% повечето метал) телефона изглежда чудесно... и дотам! Да видим по-късно и реалните отзиви от масовият потребител, че тогава да се дават оценки и призове!
  nikolaiii
 • [Quote]Тази година и Сони и Самсунг и сега и НТС явно са се наговорили да последват Айфон и номера им 5 и после ъпче с 5ес ама айфон си казват ЪП и 5ес не нов айфон 6,7,8 и тн...ама тук за разлика от Айфон ни го сервират по доста груб и гаден начин - вместо ЪП на С4,з1 и НТС 1 ни предлагат и твърдят,че са ЧИСНО НОВИ Флагманчета.Е аз разлика не виждам за нов модел,по скоро доискусоряване на грешките от миналата година...да не говорим че безумната политика на Сони ще изкара по 2 бранд ню флагмана годишно та септември з3 с ъп 3%.... ТА Самсунг С5 спрямо С5 нищо,пулсомер,3пиксела отгоре,гума на батерията за дъжд Сони з2 не знам 90% същия,новия процесор не го броя то е за всички задължителен и еднакав,НТС даже не ЪП ми ДАУНГРЕЙД - няма оптична стабилизация от миналата единичка и вместо 32 ни дават едва 6гб памет...къде е 10 ултрапикселната...?[/Quote] Хубаво е преди да се коментира, първо да се формулира мисълта... След това, прочети написаните от теб слова - не за друго, но поне да видиш дали сам ще разбереш написаното. Би било добре и да проучиш що е туй животно \"пунктуация\". Наистина е жалка тази ситуация! Тенденцията за леки промени във всеки следващ модел, сигурно не се харесва на хората, които често си сменят устройствата (1-2 пъти в годината). Все пак има и такива, които не го правят толкова често. Ако нещо е добро защо трябва да се променя. По темата: Очаквам ревютата, особено на камерата за да видим дали са подобрили нещата. За сега Sony Z2 е добро решение за смяна на старата щайга, но да видим дали HTC One M8 ще наклони везните към себе си.
  PLaMbaTa.88
 • iFixit бяха дали оценка \"1 от 10\" на One (M7). Надявам се M8 да подобри това постижение. :)
  A4i