Само за 10 минути HTC е продала 15 000 броя от очилата Vive

Само за 10 минути HTC е продала 15 000 броя от очилата Vive

Въпреки високата си цена (799 долара или 899 евро) очилата за виртуална реалност на HTC и Valve се радват на сериозен потребителски интерес и това се демонстрира от добрите предварителни продажби. Според публикация в Twitter от Шен Йе, който работи в подразделението за виртуална реалност на HTC, за първите 10 минути след отварянето на предварителните поръчки, компанията е успяла да реализира 15 000 броя от иновативната джаджа.

Засега е рано да съдим дали Vive ще се окаже спасителния пояс, от който компанията има нужда и дали тази инерция ще продължи и през идните месеци, но все пак заявява сериозните намерения на HTC в зараждащия се сегмент на виртуалната реалност. Подобно на предложението на Oculus и Vive има нужда от мощен компютър, което ги прави привлекателни за ограничена категория от геймъри. Доставките на HTC Vive започват на 5 април.

 • Като пуснат дотата VR може и да си ги взема. :D
  vladovn
 • Искаме или не технологиите навлизат все повече в живота ни и заменят много дейности, които сме правили самите ние само преди 15-20 години. Прогресът не може да се спре и това са реалностите. Забраните водят само и единствено до тяхното нарушаване. Всеки по различен начин възприема технологиите :)
  Боби13
 • Мрежата е най-съвършенният инструмент, който ние като цивилизация сме сътворили. Правилния подход на родителите е да възпит децата как се използва този инструмент. За едно сте прави, има някой мухоловки в мрежата, достъпа до които е редно да бъде ограничен, тъй като малките не отговарят сами за своите действия. Иначе разликата между човек, ползващ мрежата по предназначение и техно инвалид е огромна. Не случаино се говори затова как ножицата между знаещите/можещите и глупаците се е отворила максимално в исторически план.
  A4i
 • Да, защото е работа на родителите да отделят децата си от обществената среда, която ги заобикаля и е част от сформирането им. Технологиите можеш да ги разбираш много, ама като всеки инжинер подценяваш социалните науки. :D
  muamamu1
 • Колега, виновен си ти като родител, че не си възпитал у собственото си дете любопитство към природните/обществените науки. Ако си сторил това, то телефона ще се ползва за самообразоване, а не за висене във фейсбук. Виртуалната реалност може да бъде много евтина. Очила се намират и за 30 лева.
  A4i
 • Напротив, разбирам. Поредната играчка, от която няма никаква реална полза, за да се произвежда за сметка на къде-къде по-нужни предмети. Точно и затова ще си замине след време заедно с Капитализма. Но както и да е. Впрочем, напълно съм съгласен с @SanBenedetto! Браво!
  muamamu1
 • Здравейте, само да ви кажа едно. Подобна техника трябва да бъде забранена. Дори някои функции от телефоните, трябва да бъдат забранени. Вече малките бебета и нагоре са с телефони или подобни манипулационни техники за тази възраст. Много хора това не могат да го разберат или са го разбрали , а го пренебрегват. Не е на добре. До 20 + години хората ще станат роботи, не роботите да станат с човешки поведения и инстинкти. Хора, съграждани, внимавайте какво позволявате на децата си, а и дори и на самите Вас. Дано всеки човек да го осъзнае, ако иска детето му да живее в един реален свят и реално образование и дисциплина, а не във виртуялния такъв. Благодаря Ви.
  SanBenedetto
 • Явно не разбираш или разбираш по различен начин бъдещето... VR за мен е едно от нещата, които в близкото бъдеще ще придобият огромна масовост... Всяко ново нещо в началото е много скъпо... Първите DVD player бяха на цени от няколко хиляди долари, а сега са няколко десетки долари :)
  Боби13
 • [B]"Следващото голямо нещо"[/B] В много дълбока грешка си. Телефоните, компютрите, колите и т.н. се обонявата постоянно и някога са били "следващото голямо нещо", защото в тях има смисъл и удобство едновременно. VR е пълна измислица, никому ненужна, за която тепърва има да си плащаме с много повече от пари.
  muamamu1
 • Те военните отдавна са показали нещо дори много по-добро. Авиосимулаторите им са нещо уникално...
  nmnikolov
 • Те военните ако покажат какво имат свят ще ни се завие...
  Вито
 • -
  npet
 • Те ако продават със същото темпо ще минат 2 милиона за ден, ама едва ли..
  board
 • Е те на 10 минути ако продават по толкова цял ден, пак ще докарат прилична цифра. :D
  Вито