Samsung е продала 2 милиона смартфона с 5G

Samsung е продала 2 милиона смартфона с 5G

Samsung пусна първия си 5G смартфон през май, а компанията вече е продала 2 милиона броя такива устройства. Това разкрива Джун Хее Лий – вицепрезидент и ръководител на технологичния стратегически екип в Samsung. В своя реч по време на събитието на Qualcomm на IFA той сподели, че очаква броят на продадени 5G устройства да се удвои до края на годината.

Samsung е една от малкото компании с повече от един модел с 5G свързаност, като портфолиото ѝ вече включва Galaxy S10 5G, Note 10 Plus 5G, A90 5G и Fold 5G. С първия ѝ модел в серия Galaxy A тези устройства стават и по-достъпни за потребителите - устройството вече е налично в Корея, а през октомври се очаква и в Европа в страните с 5G мрежи.

Източник: CNET

  • Лидери още малко, хората взеха де се усещат. 5 гига софтуер, 3 гига от тях магазиничета на гугле и самсунг, 1 гига Кнокс защити които като се разбият през Войд, автоматично - фукции в телефона 10 процента спират да работят. Самсунг никога повече няма да си купя, мисля да си мина на Нокия и чист Андроид. Дано да продължат серията Сироко, за да си купя един.
    Mkk1
  • Не напразно Samsung са лидери.
    Kuzmanow