Samsung Galaxy A8 (2018) ще предложи двойна предна камера

Samsung Galaxy A8 (2018) ще предложи двойна предна камера

Новите представители на A-серията на Samsung ще са снабдени с двойни предни камери. Това разкрива появилото се в интернет страницата на корейския гигант упътване за двата телефона, а освен това от него става ясно, че ще се поддържа и функцията Live Focus за промяна на боке ефекта при селфита. Според документацията новите модели ще са снабдени с Bixby, но отсъствието на специален бутон подсказва, че Bixby Voice няма да е част от софтуера.

Упътванията потвърждават и ширещите се от месеци слухове за наличието на Infinity дисплей в новите представители на A-серията, които ще се появят на пазара с унифицирани с S-серията имена. Става също така ясно, че първоначално двете устройства ще бъдат доставяни с Android 7.1.1 Nougat, а обновяването до актуалната версия Oreo вероятно ще се случи през пролетта на следващата година. Ръководството потвърждава, че сензорът за отпечатъци ще е поставен под основната камера.

Междувременно в интернет се появи видео, което показва в действие Galaxy A8+ (2018) и разкрива част от неговите характеристики. От него става ясно, че устройството ще има 16МР камери, а към предната ще е добавен и втори 8МР сензор. От другата информация разбираме, че телефонът ще предложи 6” Full HD+ (2220х1080) Infinity дисплей, осемядрен чипсет Exynos 7885, 6GB RAM, 64GB вградена памет, батерия с капацитет 3500 mAh и водоустойчивост (IP68). Изтичането на цялата тази информация подсказва, че премиерата на телефоните наближава.

Източник: SamMobile (1), (2)