Samsung Galaxy Note 9 ще е без сензор за отпечатъци в дисплея

Samsung Galaxy Note 9 ще е без сензор за отпечатъци в дисплея

Анализаторът от KGI Securities Минг-Чи Куо счита, че Samsung няма да интегрира сензор за отпечатъци в дисплея на Galaxy Note 9. Според него корейците са се отказали от първоначалните си планове за подобно решение поради възникналите технически трудности. Към момента има два варианта за такъв тип сензор. Единият е разработен от Qualcomm и е базиран на ултразвук, докато вторият е оптичен и има варианти, които се произвеждат от Samsung LSI, Goodix, Egis и Synaptics.

Куо е убеден, че и двете решения към момента не отговарят на техническите изисквания на Samsung, защото имат проблем със скрийн протектори, различна успеваемост, която е зависима от околната среда, както и висока енергоемкост. Преди месеци се считаше, че Samsung ще добави сензор за отпечатъци в дисплея още в Galaxy S9, но впоследствие именно подобни технически затруднения отказаха компанията от такъв ход. Според KGI Securities първите подобни продукти на корейците се очакват чак през 2019 година.

Минг-Чи Куо също така е на мнение, че използваната от Apple технология за лицево разпознаване е по-перспективна и в бъдеще ще видим много продукти именно с нея, докато вградените в дисплеите сензори за отпечатъци ще останат на втори план. Като основна причина за подобно развитие той изтъква, че камерата предлага по-универсално решение, защото оптичният метод за разпознаване на отпечатъци, който се използва в момента, е ограничен единствено до OLED екрани.

Източник: MacRumors