Samsung Galaxy S все пак няма да получи Ice Cream Sandwich?

Samsung Galaxy S все пак няма да получи Ice Cream Sandwich?
Последната информация около ъпдейта на Samsung Galaxy S до Android Ice Cream Sandwich започна да предизвиква у нас особеното чувство на deja vu - почти същият сценарий се случи и с HTC Desire и ъпдейта до Gingerbread преди време. Първоначално Samsung обяви, че няма да осигури ъпдейт до Android 4.0 за Galaxy S, но заради потребителското недоволство реши да промени плановете си. Сега се оказва, че все пак ъпдейт няма да има, а вместо това компанията ще осигури някои допълнителни софтуерни подобрения за притежателите на смартфона. Информацията идва от блога Sammyhub, който е специализиран в новините около корейската компания.

Според нея Samsung ще осигури ъпдейт, наречен Value Pack, който ще подобри функционалността на устройството, но то все пак ще си остане с Android 2.3 Gingerbread. В обновяването ще са включени допълнителни уиджети, вероятно нова графична тема за интерфейса и подобрения в браузъра и многозадачната работа с цел осигуряване на преживяване близко до това от Ice Cream Sandwich.

По-рано този месец Samsung възприе подобен подход и по отношение на моделите си Wave 525 и Wave 533. Вместо да им осигури ъпдейт до bada 2.0, компанията обеща да ги ъпдейтне с Value Pack софтуер, който да осигури голяма част от възможностите и услугите на bada 2.0 въпреки хардуерните ограничения на устройствата.

http://sammyhub.com/2011/12/28/galaxy-s-may-get-a-value-pack-upgrade-instead-of-android-4-0/