Samsung Galaxy S21 Ultra с изненадващо нисък резултат от DXOMARK

Samsung Galaxy S21 Ultra с изненадващо нисък резултат от DXOMARK

Специалистите от DXOMARK споделиха теста си на основната камера на най-новия флагман на Samsung Galaxy S21 Ultra 5G. В случая става дума за варианта с чипсет Exynos, който е наличен и у нас.

Вземи Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, 128GB+12GB RAM от Citytel на промо цена. Безплатна доставка до София, възможност за изплащане.

Изненадващо той се представя по-зле от предшественика си Galaxy S20 Ultra, който получи 126 точки. Актуалният модел получава 121 точки (128 за снимки, 76 за зуум и 98 за видео). Това очаквано го поставя извън челната десетка в класацията на организацията.

Вземи Samsung Galaxy S20 Ultra, 128GB+12GB RAM от Citytel на промо цена. Безплатна доставка до София, възможност за изплащане.

Сред силните страни на устройството са сравнително широкият динамичен обхват и добър контраст, гладък зуум и адаптация на експозицията при смяна на нивата, стабилен баланс на бялото и точен автофокус при видео.

DXOMARK отчитат обаче и редица недостатъци. Като такива са посочени шумът при всички условия, както в снимки, така и във видео. При зуум се наблюдават някои артефакти, забавяне при снимане в условията на ограничена околна светлина и слабо представяне при стабилизацията във видео при някои условия.

Източник: DXOMARK

 • аз не се впечатлявам от поръчкови статии, въпроса е че до преди време си мислех че са леджит и си сравнявах информацията примерно за бъдею телефон. Наскоро също исках да сравня и пак ми се наби на очи това което доста хора потвърждават очевидно.
  tixooo
 • На вас ако ви радва окото, не виждам причина да се впечатлявате от поръчкови статии...
  Вито
 • Абе тия са пълни смешници... то си личи от далеч, че е поръчков хейт тест. Само като видиш, че тестват зума на 2,5х и 8х, при положение, че телефона има оптични 3х и 10х...
  Тоест в техния тест перископната камера изобщо не се включва... така случайно....
  board
 • Тоя сайт DXO ми е много странен, писаха че note 20 ulra парвил гадни снимки у а, сложиха го на дъното на класацията ... аз акато сравнавявам note 20 ultra със s20 и s21 ултрите и с iphone ... рядко виждам разлика в заснемането на снимките, дори да си призная има моменти в които note 20 ultra снима в пъти по добре от другите модели и марки. Не казвам че няма минуси определено има и си ги знам и ги виждам, но идеята ми е че тия сайтове нещо ми смърдят на "плати си за висока оценка" а не да ти кажат реално дали тази камера на телефон е по добра от другата. С други думи I AM CALLING BS.
  tixooo
 • :D :D
  Аз като ви казах, че S20 Ultra, снима най- добре вие не ми вярвате, ето ви доказателство от една фирма за снимки.
  Fenche1
 • Да и вече никой не ги уважава. Само собствениците на хуауеи. Те и следят класациите им. Останалите им се смеят. Вчера един ми писа в Туитър пак простотии, колко са били велики, ама бил с LG. Иначе разбирал от самсунги и хуауеи. Въобще... Това са си маркетингови удари. Използват резултатите на китайския сайт, за да продават своите марки.
  vagabonti