Samsung Galaxy Watch Active 2 ще предложи някои от функциите на Apple Watch

Samsung Galaxy Watch Active 2 ще предложи някои от функциите на Apple Watch

Преди дни видяхме първите снимки на умния часовник Galaxy Watch Active 2, а междувременно от SamMobile разкриват и други интересни подробности за възможностите на устройството. От новата информация става ясно, че джаджата, която ще се предлага в два размера (44 мм и 40 мм), ще заеме някои от отличителните черти на Apple Watch Series 4.

Сайтът разкрива, че устройството включва приложение за правене на електрокардиограми, а събраната информация ще може да бъде споделена с лекар. Ще бъде възможно и проследяване на пулса във фонов режим и осигуряване на известия при артериална фибрилация (предсърдно мъждене). Apple Watch Series 4 също разполага с такава възможност, а американците дори успяха да го сертифицират като медицинско устройство в FDA. Вероятно и Samsung ще иска да направи същото.

Часовникът ще включва и функция за регистриране на падане, която също ще работи подобно на тази в Apple Watch. Ако устройството отчете падане, докато е на китката, то ще покаже предупреждение и ще започне да вибрира. Потребителят ще може да се свърже със своите контакти за спешни случаи или да премахне известието, а ако за определен период от време няма реакция, автоматично ще се повикат спешните служби.

Източник: SamMobile

Препоръчани оферти

  • Първо става дума за часовник, второ часовникът на Самсунг работи с операционна система Тизен а не с андроид и трето работи с всички ос-и а твоя може ли?
    AVKansazov
  • Е време беше и потребителите на Андроид да получат полезните фукции, от които ние използваме от години!
    amato