Samsung Galaxy Watch Active2 вече в България

Samsung Galaxy Watch Active2 вече в България

Представеният в началото на август умен часовник Samsung Galaxy Watch Active2 вече може да бъде намерен и на българския пазар. Устройството е налично в черно, сребристо и златисто в двата размера на корпуса (40мм и 44мм) и може да бъде открито при телекомите и във всички големи търговски вериги за потребителска електроника. Справка със сайта на Технополис показва, че според размера цената е съответно 579 и 619 лв.

Джаджата разполага с възможност за навигация в системния интерфейс чрез жестове върху рамката около дисплея. По този начин ще е възможно например скролиране в менютата, а освен това е налична и вибрация, която подсказва, че съответното действие е отчетено. В зависимост от размера на часовника е наличен Super AMOLED екран с диагонал 1.4" и 1.2" и резолюция 360 х 360 пиксела, а защитното покритие е Corning Gorilla Glass DX+. 

Подобрени са сензорът за проследяване на сърдечния ритъм и акселерометърът, а освен това Galaxy Watch Active2 разполага с опция за изготвяне на електрокардиограма (ЕКГ). Както обаче се очакваше, тя няма да е налична при дебюта на устройството, а ще дойде на по-късен етап. Сред опциите за свързване са Wi-Fi, Bluetooth 5.0 и NFC (за мобилни разплащания), както и GPS за проследяване на тренировките без нужда от смартфон.

Препоръчани оферти