Samsung може да достави по-малко от планираните за годината смартфони

Корейското издание The Investor пише, че Samsung най-вероятно няма да успее да достави планираните за тази година 350 милиона смартфона. Източниците на информацията разкриват, че причините за това са по-слабите от очакваното продажби на серията Galaxy S9 и трудностите в Китай. Първоначално корейците планирали да доставят 350 милиона броя за годината, но силните предварителни поръчки на Galaxy S9 през първото тримесечие накарали компанията да преосмисли прогнозата си.

Според изданието анализаторите очакват, че през второто тримесечие на годината доставките на флагманската серия на компанията са се свили, а общите продажби на новите модели в серията Galaxy S за годината ще са около 30 милиона броя, което ще е най-ниското ниво от 2012 година насам. Това означава, че финансовото представяне на мобилното подразделение на компанията през второто тримесечие най-вероятно ще бъде разочароващо. Така например Shinhan Investment и Korea Investment & Securities очакват то да отчете оперативна печалба от 2.3 трилиона вона, което ще е с 43% по-малко спрямо миналата година.

Източник: The Investor

 • От около час седя на една кръчма на ковън гардън и докато се наливам с бири зяпам хотата и като стана въпрос колко самсунга са се продали до сега видях само един човек с различен телефон от айфон беше с някакво лг и часовник на самсунг
  Vasil977
 • Е за какво да продават 350 милиона? Ще продадат 300, но с по-голяма надценка и печалбата ще е същата. Те да не са социално дружество - за всеки беден по земята - телефон. Като всяка голяма компания се гледа печалбата. Както и при Айфон - не много, но доволно скъпи и все по-скъпи устройства.
  velnsl
 • Е, не знам, защо питаш мен? Аз ти казвам, че в новината е сгрешено. :D
  muamamu1
 • Е ако са планирани 320М, от къде идва проблема, че може да не продадат 350? Така или иначе няма нищо лошо продажбите им да не вървят добре, за да се напънат малко повече за следващата година.
  board
 • @board, първо, новината е грешна. Samsung планираха 320 милиона продадени смартфона за тази година + 40 милиона "глупави" телефончета. https://www.channelnews.com.au/samsung-plays-it-safe-with-2018-phone-sales-forecast/ Второ, разбира се, че знаем колко са планирали. Нали комапнията си има инвеститори, които задължително трябва да получат такава предварителна прогноза преди началото на всяка година и/или всяка четвърт.
  muamamu1
 • Нормално е да има спад при тези цени, никой телефон не заслужава и не струва повече от 750 евро, каквото и да са наблъскали вътре. А ако не помислят за по-мощни батерии в телефоните, продажбите ще падат още.
  Legolaself01
 • Много ме кефят подобни новини. Самсунг нямало да достигнат планираните 350 милиона продадени смартфона. А прощавайте, от къде знаем, че толкова са планирани? След като миналата година са продали 320 милиона смартфона, пазара спря да расте и има сериозна конкуренция... кое ли би ги накарало да планират, че ще продадат 350 милиона?
  board
 • Успокойте се разбирачи,еййй как не са ви взели вас в Самсунг да им оправите малката фирма не знам.
  Mutanta
 • Ами предлагат нови стари модели.Какво очакват?
  frank zappa
 • Самсунг ги спасява само че са производители на чипове и дисплеи но до пет години и това няма да им помага в сравнение с Китай.
  STE1
 • Е нали много се продаваше
  Vasil977