Samsung няма да има устройства с вграден в дисплея сензор за отпечатъци през 2018

Според нова информация от корейски медии Samsung няма да предложат смартфони с вграден в дисплея сензор за отпечатъци в рамките на настоящата година. По този начин първото устройство с тази технология ще е Galaxy S10. Изданието Chosun твърди, че компанията вече е приключила с разработката на свое собствено техническо решение за такъв тип сензор, но все още то не е готово за масова употреба. От Samsung искат да си дадат още малко време, за да могат да подобрят прецизността на работата на системата.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Важното в случая е, че корейската компания е избрала съвсем различен подход от сегашните решения, които вече бяха използвани в различни смартфони на vivo и Huawei. Корейците разчитат на ултразвук, което осигурява по-висока прецизност, но в същото време сериозно увеличава и производствените разходи. Според Chosun от Samsung предпочитат да изчакат, докато са готови с напълно работещо решение, което ще могат да използват не само в смартфони, но и в домашни уреди, свързани устройства и автомобили.

Източник: Android Authority

 • Значи технолгията си я има, работи си перфектно, НО понеже не се предлага от американската и/или корейската ябълка се правим, че не съществува, не е съвършена, че е само за ПР и не е готов продукт за реална употреба...?! Миии добре, ще чакаме богопомазаните компании да я пуснат на пазара... :D:D:D
  PoceH_BS
 • Този вграден сензор стана исторически за Самсунг. Щяха да го пускат преди 2 години, пък не можаха и сложиха обикновен в дясно от камерата. Както винаги , така и сега въпроса е в цена и лицензионни такси . Синаптикс искат висока цена, а Самсунг не я плаща и търси начин със своя разработка да спести таксите за чужди патенти. Това отнема време. В дългосрочен план ще спестят доста, защото компонента стана задължителен атрибут на всеки смартфон. Така че докато не падне цената Самсунг ще се правят че вградения сензор не съществува.
  A4i
 • Както вече казах - гроздето е станало кисело на много хора, няма нужда да се напъвате с всяка глупост която напишете само го доказвате... :P
  PoceH_BS
 • Много съм се разтройл и без това ме дразнеше пристовия отпечатък :D
  Vasil977
 • Свевткавично е ако мозъка ти работи на slow motion. Нашите явно не са така. Факт е, че се мотаят, факт е, че искат просто да ни вземат парите, но технологията определено не е изшлайфана. А това да делиш хората на "нас" и "вас" те прави доста жалък. Ако така си говорят монголоидите на някой градски стадион, то тук все предполагах, че се очаква да пишат хора с поне 2 грама акъл в главата.
  bloodknight2012
 • [Quote]но я интегрираха по-скоро за пиар, отколкото тя да бъде готов продукт за безпроблемна употреба. [/Quote] Работи си и то перфектно и светкавично, дори с 2 (два) пръста едновремено! Само как се обърна палачинката и на вас изведнъж ви стана кисело гроздето, А? :D:D:D [Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6ph_Vpnjf34[/Youtube] [Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=P8pHPKIc3qU[/Youtube] [Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sYvH7Y16iUM[/Youtube]
  PoceH_BS
 • Просто осъзнаха, че на тоя етап тази технология е несъвършена. Иначе китайците я пуснаха първи, но я интегрираха по-скоро за пиар, отколкото тя да бъде готов продукт за безпроблемна употреба.
  Ванката
 • Не се разстройвай и на Епъл може да произведат, малко такива с дисплеите.
  board