Samsung очаква рекордна печалба за тримесечието

Samsung очаква рекордна печалба за тримесечието

Второто тримесечие на годината е на път да се окаже най-успешното в историята на Samsung. Корейската компания обяви, че очаква печалбата за периода да се увеличи със 72% на годишна база до 13,9-14,1 трилиона корейски вона (12-12,2 милиарда долара), което е значително подобрение спрямо предходния рекорд от 10,1 трилиона вона, който беше поставен в края на 2013 година. Продажбите за периода ще са в диапазона 59-61 трилиона вона, което също е рекорд и е увеличeние спрямо предходното тримесечие (50,55 трилиона вона) и спрямо същия период на миналата година (50,94 трилиона вона). Анализатори отдават нарастването на силното представяне на бизнеса с чипове и повишените цени на DRAM и NAND паметите.

Мобилното подразделение също заздрави позициите си благодарение на добрите продажби на серията Galaxy S8, която повиши средните продажни цени на смартфоните на компанията. Положително се отразяват и засиленото търсене на гъвкави OLED панели и по-високите цени на LCD панели. Според Лий Сьонг-у от Eugene Investment and Securities чиповете вероятно са донесели 7,5 трилиона вона, телефоните са генерирали 3,8 трилиона вона, а дисплеите са отговорни за 1,5 трилиона вона от печалбата. Финалните финансови резултати на компанията за тримесечието се очакват по-късно този месец, когато ще научим повече подробности за представянето на отделните подразделения.

Източник: Samsung, Yonhap, Bloomberg

 • [Quote]казват някой големи бизнесмени в една сделка винаги има глупак,огледайте се ако не го виждате значи глупакът си ти![/Quote] Кои са тея големи бизнесмени? Или става въпрос за селските тарикати в хоремага?! Не се излагай. В една сделка има взаимен интерес.
  Вито
 • Малко по реални цифри за продажбите http://www.ixbt.com/news/2017/07/12/samsung-galaxy-s8-galaxy-s7.html
  StefiMo
 • Като има балъци да го купуват ще са на печалба,както казват някой големи бизнесмени в една сделка винаги има глупак,огледайте се ако не го виждате значи глупакът си ти!
  bachev31
 • Има причина самсунга да е с по-скъп дисплей :) А относно падането от масата и ставането на сол - смехотворно.. И все пак това не е телефон за хора които не могат да боравят с него, за всеки влак си има пътници. Може би "active" серията е по-подходяща за някои..
  obje
 • Дисплеят на аЙкрап е около 5 пъти по-евтин от този на Самсуняка. А, че и двата производителя са на огромна загуба всеки може да провери на борсата.
  masterross
 • Самсунга от едно падане става на сол прав е затова колкото за айфона доста по здрав е
  Vasil977
 • [Quote]"Уникалния" екран се чупи в 60% от паданията. Ремонтът струва цял бъбрек.[/Quote] Смях в залата :D Може би на Айфоня не се чупи 60% от паданията или не струва цял бъбрек. Вземи си новата 3310 да ти е мирна главата с ПАДАНИЯТА :)
  obje
 • -
  npet
 • [B]@muamamu1 [/B] Лека справка https://www.msn.com/en-us/news/technology/10-things-the-samsung-galaxy-s8-can-do-that-the-iphone-cant/ar-BBAyLxM Да не говорим за Биксби, за камерата RAW обработката, чувствителността при ниска осветеност и тн..
  obje
 • Чиповете са дръпнали най-много и до края на годината ще продължат да носят повече пари.
  chilko
 • [Quote]S8 е на светлинни години пред конкуренцията[/Quote] Сериозно ме съмнява да може да прави толкова много неща, които все още да са невъзможни за останалите. Освен това, има си и своите проблеми. Т.е. това твърдение е леко пресилено. Иначе няма спор, че е добър телефон.
  muamamu1