Samsung отново отложи ъпдейта до Oreo за бюджетните си модели

Samsung отново отложи ъпдейта до Android 8.0 Oreo за част от своите бюджетни модели. Само преди дни корейската компания обяви, че устройствата от J и C серията ще бъдат обновени до тази версия към края на годината, а сега този срок бе променен допълнително. Според актуалната информация от Samsung моделите Galaxy C7 Pro, Galaxy C9 Pro, Galaxy J7 2017, Galaxy J7 Neo, Galaxy On5 (2016), Galaxy On7 (2016) и Galaxy On7 2018 ще получат Oreo през януари 2019. Единствено Galaxy J7 Neo ще се сдобие с ъпдейта още през декември.

По-интересната част от съобщението обаче засяга по-старите устройства от J серията Galaxy J7 Max и Galaxy J7 (2016). Те също ще получат Android 8.0 Oreo, но чак през февруари на следващата година. Новината в случая е, че тези два телефона вече имат зад гърба си по един основен системен ъпдейт и това ще им е втори такъв. До момента Samsung не предлагаше втори ъпдейт за бюджетните си продукти, така че явно има промяна в цялостната корпоративна политика към този сегмент.

Източник: SamMobile

 • [Quote]Важна е основната поддръжка на ОС, не някакви си там китайски измишльотини![/Quote] tzincbg e прав, в най-лошия случай ъпдейтват ядрото на ОС с последните секючити пачове, които са по-важни.
  Blue Sky
 • Лично аз от поддръжката на Xiaomi съм доволен . За мен не е проблем че не е основната версия на Андроид а надградена от китайците такава . По важното за мен е да върви добре и да не забива а 4x с който съм в момента , прави точно това . :)
  ruslii
 • С тва отлагане само да няма накрая среден пръст. :D Същия го видях с Г4. Мина през Marshmallow, обещаха Nougat, накрая обаче си остана седмицата само за азиатците официално. Изобщо нема се учудя, ако и с тея модели стане така.
  Вито
 • Не е така, пък може пак да ми изтриеш коментара ;)
  Боби13
 • Ами обясни, в кое бъркам. Такива кратки постове са абсолютно безсмислени. Ти бъркаш.:D Чакам отговор от Боби, а такъв няма. Да чистя след малко, като няма?
  Ванката
 • Бъркаш ;)
  Боби13
 • Ами можеш да си останеш на андроид 5 пък мюиту ти да е с версия 11. Кого заблуждавате, не знам? Важна е основната поддръжка на ОС, не някакви си там китайски измишльотини!
  Ванката
 • Какво значи да не приказваме за EMUI и MIUI?! Те се ъпдейтват, ъпдейтва се и версията на Андроида с тях(най-често). На по-старите модели, при които версията на Андроида спре да се сменя, се получават security updates и новите екстри в менюто.
  tzincbg
 • Това е ново в политиката на компанията. Да поддържат бюджетните си устройства така както флагманите, това друга компания не съм чул или чел да го прави. И преди да кажете нещо за китайците - имам предвид за основната поддръжка на андроид, не разни емуита и муита. Като гледам има модели на по 3-4 години, браво! ПС. Започвам да ги тероризирам с имейли да удължат поддръжката с година и на по-стари флагмани като S7/7 Edge, след като може за тояжките. :D
  Ванката
 • [Quote]До момента Samsung не предлагаше втори ъпдейт за бюджетните си продукти, така че явно има промяна в цялостната корпоративна политика към този сегмент.[/Quote] Нека първо видим, че ъпдейтват. Много обещават и накрая ъпдейт само за Корея, Китай или Индия... :D
  Вито