Samsung отстранява проблем с батериите при някои бройки Galaxy S21

Samsung отстранява проблем с батериите при някои бройки Galaxy S21

Samsung представи новата си серия смартфони Galaxy S21 на 14 януари, като устройствата от нея вече са налични в търговската мрежа и сред операторите. В софтуерно отношение те предлагат Android 11 с новата версия на графичния интерфейс One UI 3.1.

Междувременно от компанията действат бързо и с обновленията на новите си устройства. Още преди те да са достъпни на пазара, от компанията пуснаха две актуализации за тях. Те бяха насочени към подобряване на камерите и производителността.

В началото на този месец до телефоните достигнаха поправките за сигурността на Android за февруари. След тези обновления обаче някои потребители съобщават за по-бързо изтощаване на батерията. Този процес изглежда се преустановява при преминаване в самолетен режим.

Възможно е причината да е свързана с мрежовата свързаност, но няма официално потвърждение за това. Междувременно на 14 февруари Samsung e започнала разпространението на нова актуализация, която да адресира този проблем. Софтуерът е с версия G99xBXXU1AUB6 и размер 260MB.

Източник: Phone Arena

Вземи Samsung Galaxy S21 5G, 256GB + 8GB RAM  от Citytel на промо цена. Безплатна доставка до София, възможност за изплащане.