Samsung подготвя по-достъпен вариант на Galaxy A70

Samsung подготвя по-достъпен вариант на Galaxy A70

Един от успешните модели на Samsung в серия Galaxy A от миналата година – Galaxy A70, изглежда скоро ще се сдобие с още един наследник. След появата на Galaxy A70s и A71 корейците възнамеряват да анонсират и Galaxy A70e. За неговото съществуване научаваме от @OnLeaks и сайта Compareraja, като са достъпни и рендъри на предполагаемия модел.

По традиция моделите с наставката „e“ са по-достъпни от оригиналните предложения, като за целта е направен компромис с някои параметри. От рендърите на Galaxy A70e виждаме, че моделът няма да има вграден в дисплея скенер на отпечатъци, а той ще е изместен на гърба. Има вероятност и USB Type-C портът да бъде заменен с microUSB.

Според слуховете екранът на устройството ще е с диагонал от 6.1 инча при 6.7 инча в A70 и A70s. Основната камера, която подобно на останалите модели е тройна, има по-различна визия и е възможно да включва сензори и оптика от по-нисък клас.

Една от другите възможни промени е замяната на AMOLED панела с LCD, за което може да подсказва и преместването на четеца на отпечатъци. На този етап няма информация за останалите параметри на Galaxy A70e, но е вероятно той да разполага с чипсет Snapdragon 675 и по-малко памет от останалите модели.

Източник: Compareraja