Samsung разкри кои телефони ще получат Android 7.0

Samsung разкри кои телефони ще получат Android 7.0

Преди дни писахме, че Samsung започва разпространението на финалното издание на Android 7.0 към взелите участие в програмата за бета тестове потребители на Galaxy S7 и Galaxy S7 edge. Междувременно компанията обяви официално, че обновяването е стартирало още на 17 януари, и сподели, че през първата половина на годината новият софтуер ще достигне още до Galaxy S6, Galaxy S6 edge и S6 edge Plus, Galaxy Note5, Galaxy Tab A с S Pen, Galaxy Tab S2 (с LTE), Galaxy A3 и Galaxy A8. Не е изключено компанията да добави и други модели в този списък.

Samsung посочва и какви са основните промени в новия софтуер и започва с промените в панела за бърз достъп до различни телефонни функции. Неговият дизайн е изчистен, като в първата фаза от разгъване е премахнат текста към иконите, а във втората са организирани в групи от по 9 за лесно откриване. В панела е добавена и функцията S Finder за бързо откриване на съдържание в устройството или в интернет. Включена е и новата система за групиране на нотификациите с опция за директно отговаряне, която е част от Android 7.0.

Новият софтуер е снабден с функция за разделяне на екрана между две приложения, а с функцията за отделяне на приложения в 5 самостоятелни прозореца потребителите могат едновременно да получат достъп до 7 различни приложения. Добавено е приложение за контрол на производителността на устройството, което е снабдено с 4 различни режима – оптимизиран, игрови, за забавления и с максимална производителност. Компанията е добавила и функцията Samsung Pass за вписване в избрани приложения и сайтове чрез пръстов отпечатък.

Източник: Samsung

  • "през първата половина на годината" по това време някой ще имат вече Android 8, тия пак се осраха (no)
    terry1
  • До като се наканят с този ъпдейт, те ще представят следващия 8,0 :X
    abando