Samsung се завърна начело по доставени телефони през третото тримесечие

Samsung се завърна начело по доставени телефони през третото тримесечие

По данни на компанията за пазарни анализи Canalys през изминалото тримесечие са доставени 348 милиона смартфона. Това е с 4 милиона броя (1%) по-малко спрямо същия период на миналата година, но на база тримесечие се отчита ръст от цели 22%.

За разглеждания период лидер е Samsung с доставени 80.2 милиона телефона, като корейците отчитат 2% повече продадени устройства. На втора позиция е Huawei с 51.7 милиона доставки, което е впечатляващо на фона на санкциите от страна на САЩ. Все пак се отбелязва спад спрямо 66.8 милиона доставени устройства за същия период на миналата година.

Xiaomi обаче е в другата крайност и излиза на трета позиция с 47.1 милиона доставки и ръст от 45% на годишна база. Резултатите на компанията са още по-впечатляващи в Европа където ръстът е 88%.

Apple изпада до четвърто място с 43.2 милиона доставки, но е доста вероятно отново да се завърне в топ три през последното тримесечие заради старта на продажбите на новата серия iPhone 12. В челната петица попада и vivo с 31.8 милиона доставени телефона.

Източник: Canalys