Samsung ще демонстрира интересни нови разработки на CES

Samsung ще демонстрира интересни нови разработки на CES

По време на наближаващото изложение за потребителска електроника CES, Samsung ще представи някои интересни технологични разработки от инкубационната си програма C-Lab. Сред тях се отличава приложението SelfieType, което използва алгоритъм с изкуствен интелект в комбинация с предната камера на смартфона. В резултат на това системата позволява на потребителите да пишат върху невидима виртуална клавиатура.

От описанието на решението става ясно, че за неговото функциониране не е необходим допълнителен хардуер и то може да бъде пригодено към разнообразни мобилни устройства като смартфони, таблети и лаптопи. Остава да видим дали системата ще може да отчита точно движенията на пръстите и да въвежда коректно символите.

Програмата C-Lab има две части - „C-Lab Inside“ и „C-Lab Outside“ в зависимост от това дали разработките са вътрешни или такива на външни стартъпи. Сред останалите интересни продукти, които ще бъдат демонстрирани на CES, е и умното устройство за подчертаване (Hyler), което копира и дигитализира подчертания текст.

Освен това ще бъдат показани приложение и уред за грижа за скалпа (Becon), сензори за отчитане излагането на кожата на ултравиолетови лъчи и др. Освен тези проекти има вероятност Samsung да анонсира и два смартфона - Galaxy S10 Lite и Note10 Lite.

Източник: Samsung