Samsung започва производството на 64МР сензор за смартфони

Samsung започва производството на 64МР сензор за смартфони

Samsung представи два нови фотографски сензори за мобилни телефони - ISOCELL Bright GW1 и ISOCELL Bright GM2. Първият от тях предлага най-високата досега резолюция при подобен тип продукти от 64MP и е с размер на пикселите 0.8μm, подобно на настоящия 48-мегапикселов модел на компанията. Той ще може да заснема изображения с размер 16MP чрез комбиниране на четири пиксела в един благодарение на технологията Tetracell. Това помага за постигането на детайлни изображения в условията на слаба околна светлина. GW1 поддържа още HDR в реално време при динамичен диапазон до 100dB за улавяне на повече нюанси спрямо 60dB при конвенционалните решения.

Сензорът прави възможно заснемането на видео с резолюция Full HD при 480 кадъра в секунда. Освен това новото решение може да дешифрира цветовия филтър до пълната резолюция от 64MP при снимане в добре осветени условия. ISOCELL Bright GM2 също ползва Tetracell технология и има резолюция 48МР с размер на пикселите 0.8μm. И двата сензора са снабдени с функция Dual Conversion Gain (DCG) за по-добро използване на уловената светлина, а за фокусирането се грижи Super PD автофокус чрез фазова детекция. Samsung ще започне масовото производство на новите чипове през второто полугодие, а първите смартфони с тях очакваме да се появят към края на тази или в началото на следващата година.

Източник: Samsung

Препоръчани оферти

 • Добра новина. Хубаво, че ще снима в 16МП, предпочитам пред 10МП. Има повече възможност за рязане ако се наложи след снимане.
  Вито
 • Че те Самсунг и сега са си конкурент на Хуауей при камерите, както и пикселите между впрочем...

  [media]https://m.youtube.com/watch?v=7Rp5S7O7Zrc[/media]
  Ванката
 • Ето това е най-накрая хубав сензор от Самсунг. Не знам защо Сони не ползват техния 48МР сензор в техните флагмани, но мисля, че Самсунг ще го ползват в Ноута. Ще видим на есен, но може би този път наистина ще направят сериозен конкурент на Хуауея по отношение на камерата.
  Spikul