Селфи камерата на iPhone 11 Pro Max премина през тестовете на DXOMARK

DXOMARK публикува своето ревю на селфи камерата на iPhone 11 Pro Max, която е идентична с тeзи в iPhone 11 и 11 Pro, така че на теория резултатите би трябвало да важат за цялата серия. Моделът получава общо 91 точки, което го нарежда на десета позиция, а оценките за снимки и видео са съответно 93 и 90 точки.

Едно от ключовите подобрения при камерата е добавянето на обектив с по-широк зрителен ъгъл, който улавя повече от сцената и улеснява композирането. Фокусът също получава висока оценка като се отчита наличието на повече детайли в лицата и във фона шри различни разстояния, а освен това и боке ефектите са добро качество.  Selfies pack plenty of punch outdoors, too, with accurate exposure on faces, and fairly wide dynamic range ensuring well-controlled highlights and skin tones even in very bright conditions.

От DXOMARK споделят, че технологията Smart HDR позволява по-добър контрол на по-светлите части при много ярки условия, но се отчитат и проблеми при по-предизвикателни тестови сцени. Спрямо iPhone XS Max се постигат подобрения при фокуса и цветовото представяне в изображенията. Минусите включват видим шум при всички условия, лица извън фокус при отдалечаване от телефона, изкривяване на лицата в краищата на кадъра и промени в баланса на бялото.

При заснемането на видео отново се отчитат подобрения спрямо предходната серия, като това е особено отчетливо при експозицията и текстурата на заснетото съдържание. И тук се наблюдават позитивите от добавянето на HDR. Чрез заснемането в резолюция 4K се постигат и по-високи нива на детайлност.

Отчитат се още наличието на ефективна система за стабилизация, добър фокус върху лицата и приятни цветове при точен баланс на бялото. Сред минусите при записа на видео се открояват наличието на високи нива на шум и ниски нива на детайлност в условията на оскъдна околна светлина, както и малки нестабилности в баланса на бялото.

Източник: DXOMARK