Село забранява слушането на музика през телефон, бие с обувка

Село забранява слушането на музика през телефон, бие с обувка
Под предлог че по този начин се борят със "социалните болести", властите в индийското село Гатампур в провинция Сахаранпур са решили да забранят на младите хора в него да слушат музика през мобилен телефон. Нещо повече - ако бъдат хванати, трябва да платят глоба от 1500 рупии и да бъдат ударени с обувка 5 пъти. При повторно нарушение санкциите се удвояват. Селото е доминирано от мюсюлмани, а според местните власти решението е било взето, за да "се предпазят децата от вулгарната музика, излъчвана по радиото", която ги "кара да игнорират пътния трафик и ги учи на лоши неща". В селото са забранени още пушенето и пиенето и размяната на MMS съобщения с обидно съдържание.

http://www.dailymail.co.uk/indiahome/article-2205715/Village-bans-listening-music-mobile-phones--On-pain-hit-shoe.html

 • Не съм бил роден тогава, но от баща ми знам, че по неговото време (комунизма) западната музика е била забранена. Тук се явява същото. И аз съм съгласен с Parmenion. "Водачите" предпочитат да имат работа с необразовани хора, понеже по-лесно се управлява, като винаги си мият ръцете с религията.
  vYv
 • Будизмът е много слабо разпространен. Индуисти са. Втората най-разпространена религия е ислямът. До преди 50-60 години преди да обявят независимост Индия и Пакистан са били едно. И между другото: БРАВО. Аз съм за, стига да става въпрос за слушане през говорителя. През слушалките всичко е ОК и би било малко крайно, ако са забранили тях. Просто мразя когато някой се мотае с телефона и го е надупил на 6 на говорител на обществени места.
  asenna5
 • Ислямът е доста по-консервативен, отколкото е християнството, но това не ти дава право да наричаш изповядващите го "неуки и глупави хора". Според мен, тамошните религиозни лидери смятат, че текстовете на песните са непристойни и дори вулгарни и се опитват да ограничат влиянието им върху подрастващите - нещо, с което съм съгласен и което подкрепям. Не можеш да отречеш, че голяма част от "християните", живеещи на запад (Европа, САЩ и пр.) изобщо не се съобразяват с християнските догми и мога да твърдя, че християнството върви към упадък, което е доста жалко. Можеш ли да се досетиш каква е причината за това?
  Wishmak3r
 • Има и мюсюлмани...Според новината това село е доминирано от тях и нищо чудно ако е в близост до Пакистан.
  motofen2
 • това село е такова.
  chilko
 • В Индия не са мюсюлмани. Будисти и индуисти са. В Пакистан са мюсюлмани иначе. Затова на запад харесват индийците повече от пакистанците. :)
  makeno
 • Точно пък това ,което са предприели е в пъти по-добро от вулгарната музика и прочие,нещо което при нас го познаваме като чалга:)
  motofen2
 • Така е.... къде ли ги удрят ? ;)
  xexi