SES успешно издигна нов комуникационен сателит за Европа, Африка и Близкия изток

SES успешно издигна нов комуникационен сателит за Европа, Африка и Близкия изток
Докато бяхме на посещение в централата на SES в Люксембург, разбрахме, че компанията се подготвя за добавянето на 51-вия сателит към небесната й флотилия. Това вече е факт, след като комуникационният сателит SES-5 беше изведен в орбита на борда на ракета носител "Протон" Бриз-М от Байконур, Казахстан вечерта на 9 юли. Сателитът е проектиран и построен от Space Systems/Loral и ще бъде позициониран на 5 градуса източно. Притежава 36 активни Ku-честотни транспондера и 24 активни C-честотни транспондера и е проектиран да осигури високо качество и голям обхват за сателитна телевизия (DTH), широколентов интернет, морски комуникации, GSM бекхол и VSAT приложения в Европа, Африка и Близкия изток.

SES-5 е снабден и с L-честотен апарат за Европейската геостационарна служба за навигационно покритие (EGNOS). "Товарът" за EGNOS, разработен за Европейската комисия, ще подобри надеждността и точността на навигационните позициониращи сигнали в Европа. Следващото изстрелване на сателит на SES е планирано за септември 2012, когато ракета носител Ariane 5 ще изведе в орбита ASTRA 2F, произведен от Astrium, от Европейския космодрум в Куру, Френска Гвиана.

  • Ами публикувай линк в новината - източника, че да им пиша, да си го оправят. Новините трябва да са съвършено точни.
    vladovn
  • прав си за латиницата, но самите ses казват 5 градуса източно [Quote]The spacecraft, to be positioned at the orbital slot of 5 degrees East...[/Quote]
    chilko